Варіанти,  17 лютого 2014

Культурні варіанти на тиждень

Концерт ансамблю Віртуози Львова, мистецькі проекти до 200-ліття Шевченка і багато інших подій відбудеться цього тижня у Львові.

Понеділок, 17 лютого

Фільм Афера по-американськи

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:45, 13:30, 15:30, 16:15, 19:00, 21:45

Реальні події, що відбувалися наприкінці 70-х у США. ФБР розгортає масштабну операцію, направлену на виявлення шляхів збуту краденого.

Головні герої картини – шахрай Ірвінг зі своєю помічницею та коханкою Сідні та ексцентричний агент ФБР Річі.

Річі допомагає парочці увійти до вищих кіл злочинного світу, аби згодом вивести усіх на чисту воду.

Презентація книжки Романа Кушніра Багатство як спосіб мислення Книгарня «Є», 18.00

Ще одне дослідження секретів фінансового успіху. Книга про правила використання фінансових можливостей людини, про основи мистецтва інвестування, показуючи глибинні психологічні причини, які ведуть до збагачення, автор виводить зрозумілу й доступну кожному модель досягнення багатства.

Засідання клубу ТАМ. Квартира, 35, 19.00

Сьогодні модерує зустріч клубу ТАМ Остап Мануляк. У програмі – розповідь Остапа про Джячінто Шельсі – одного із передвісників спектралізму, а також розмова з Мирославом Трофимуком про Об’єднання TRZECIA FALA.

Вівторок,  18 лютого

Виставка Шляхами Академіка волі. Львівський палац мистецтв

На виставці представлені живописні, акварельні, графічні роботи та скульптури львівських митців, учасників мистецьких пленерів «Шляхи Тараса», які проходили в 1997 – 2003 роках, а також роботи, подаровані приятелями Народного Музею.

Серед учасників: Євген Безніско, Орест Скоп, Сергій Міхновський, Зеновій Кецало, Олександр Крохмалюк та інші. Усього у виставці представлено близько 40 робіт.

Виставка присвячена 200-літтю з дня народження Тараса Шевченка.

Кіноклуб Олега Яськіва. «Майдан». Кав’ярня «Штука» 18:30

«Фільм «Майдан» – інтродукція у світ єгипетського кіно та української революції. А з точки зору мистецької якості, мабуть, найкращий на сьогодні фільм про революцію, який було створено від часів «Броненосця Потьомкін».

Талановиті кінематографісти практично за слідами революції встигли зняти хороший і правдивий фільм про людей та їхню революцію.

Зараз це, можливо, найпотрібніший фільм для України. Розповідаючи про чужу боротьбу, чужий біль та чужі радості, фільм виглядає кінематографічною проекцією нашої революції.

Інколи навіть здригаєшся від співпадіння власних думок чи українських реалій з ідеями та кадрами цього арабського, але і дуже європейського за духом фільму. Вкотре дивуєшся, наскільки люди по-справжньому схожі у своїх чистих намірах і однаково огидні у брудних діях. Наскільки гарними є обличчя у революції та потворними – гримаси деспотії»  – говорить про цей фільм Олег Яськів.

Концерт «Музичний відпочинок». Львівська філармонія, 19:00

У програмі виступу – твори Моцарта, Вівальді, Штрауса, Брамса та сучасного композитора Йоахима Андерсона.

Разом з Віртуозами Львова виступить Ігор Мацелюх, який гратиме на унікальному інструменті – флейті Пана.

Диригент – Сергій Бурко.

Середа, 19 лютого

Презентація книжки Сто загадок Симфосія. Книгарня «Є», 18:00

 «Загадки» пізньолатинського автора Симфосія – не так для відгадування, як для нагадування про те, що на світ речей, природний світ, людина покликана дивитись дивуючись.

Якщо знання живить думку, то подив спонукає її до руху. Спробою таких «мандрівок» думки є есеїстичні коментарі перекладача й письменника Андрія Содомори; жанрово є вони, фактично, продовженням есеїв, що у книжці «Наодинці зі словом» (1999).

Андрій Содомора, услід за античним автором, пропонує читачеві несподівану інтелектуальні гру: впізнати слово через низку асоціацій, натяків, подивитись на буденне з іншого кута зору.

Вистава «Катерина». Національний академічний театр ім. Марії Заньковецької, камерна сцена, 16:00

Світ Шевченкової «Катерина» очима режисера Богдана Ревкевича. До уваги глядачів особлива історія, особливої жінки, яка шукала дивних скарбів, а знайшла тяжку ношу.

БлюзКлуб.Львів.  Арт-кав’ярня «Квартира 35»21:00

Четвер, 20 лютого

Гумор-шоу Вар’яти. Клуб «Picasso», 20.00

В програмі шоу – комедіні монологи, мініатюри, музичні номери, замальовки, тощо. Координатор проекту – Сергій Притула.

Презентація збірки «Місто й оновлення». Центр міської історії Центрально-Східної Європи, 18:00

Презентація другої збірки із серії «Урбаністичні студії», яку Представництво Фонду ім. Г. Бьолля видає в рамках проекту «Участь громадян у розвитку міста» протягом останніх двох років.

Збірка складається з чотирьох розділів, які розглядають процеси оновлення і просторового перетворення міста під кутом зору різних аспектів: “Історичний спадок і оновлення”; “Політики оновлення”; “Індустріальний спадок і оновлення”; “Реакції на оновлення”.

П’ятниця, 21 лютого

Балет «Лебедине озеро». Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької, 18:00

Балет на 3 дії. В основу сюжету покладено багато фольклорні мотиви, в тому числі старовинна німецька легенда, що оповідає про прекрасну принцесу Одетті, перетвореної в лебедя прокляттям злого чаклуна - лицаря Ротбарта.

Концерт «Скандинавські фрески». Львівська філармонія, 19:00

Вечір симфонічної музики скандинавських композиторів. У програмі: Карл Август Нільсен. Симфонія № 4 «Нестримна», Петер Ліндрот. Симфонія № 2

«Нестримна» – симфонія найвизначнішого композитора Данії Карла Нільсена. Цей твір композитор написав у час Першої світової війни.

Прозвучить також Симфонія №2 сучасного шведського композитора Петера Ліндрота, яку він написав у 2006 році.

Вихованець Ґьотеборзького музичного коледжу та Королівської академії музики у Стокгольмі, Петер Ліндрот є музикантом, який працює у різних жанрах і стилях — від попу до класики.

Лекція Флорія Бацевича «Духовна синергетика рідної мови». Книгарня «Є», 18:00

З нагоди Міжнародного дня рідної мови в книгарні проф. Флорій Бацевич прочитає лекцію, в якій йтиметься про поняття «рідна мова»: складність теоретичного визначення і «простота» психологічного сприйняття.

Флорій Бацевич — український вчений у галузі комунікативної лінгвістики та філософії мови, професор, доктор філологічних наук, завідувач кафедри загального мовознавства Львівського національного університету ім. Івана Франка.

фото: turnstylenews.com, lpm.com.ua, inkazan.ru

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.