Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівводоканал

portal.lviv.ua

Понеділок, 17 лютого 2014, 14:52

Вартість електрики для «Львівводоканал» у 2013 році зростала тричі

львівводоканал

У ЛМКП «Львівводоканал» зауважують, що причиною виникнення боргу перед ПАТ "Львівобленерго" стало постійне підвищення тарифів на електрику, які лише минулого року зростали тричі.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради.

Як повідомили у ЛМКП «Львівводоканал», через борги сьогодні енергетики відімкнули від електропостачання адміністративний будинок підприємства. Це не впливає на водопостачання мешканців, оскільки всі наносні станції працюють у звичному режимі.

Відтак, таке стрімке підвищення цін на електроенергію призвело до збільшення питомої ваги вартості споживання електроенергії у витратах водоканалу до майже 60%, що унеможливлює нормальну фінансово-господарську діяльність підприємства.

Як наголошують у ЛМКП «Львівводоканал», на підприємстві постійно впроваджують енергоощадні заходи, відбувається оптимізація режимів роботи насосного обладнання і заміна запірно-регулюючої арматури. Завдяки налагодженню технологічних процесів, водоканалу минулого року вдалося скоротити обсяги спожитої електроенергії на 600 тис. кВат/год.

«Незважаючи на зменшення споживання, економічного ефекту від реалізації проектів по енергозбереженню ми не досягаємо. Причина – постійне здорожчання електроенергії. На сьогодні державний бюджет заборгував нам за різницю в тарифах за енергоносії 84 млн грн. Зараз ми проводимо переговори з керівництвом ПАТ «Львівобленерго» щодо погашення заборгованості шляхом залучення субвенцій з державного бюджету на погашення заборгованості у різниці в тарифах», - зазначили у ЛМКП «Львівводоканал».

Нагадаємо, сьогодні у ПАТ "Львівобленерго" повідомили про відключення "Львівобленерго" від електроенергії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.