Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

студенти

fairshare.cc

Понеділок, 17 лютого 2014, 14:12

У 2013 році 29 тисяч українців обрали освіту в Європі

студенти

За останні п’ять років студентів з України у державах Європейського Союзу побільшало на 38%, і у 2013 році їх було майже 29 тисяч студентів.

Про це пише портал Освіта.ua.

Українські абітурієнти дедалі частіше обирають європейські університети. Відповідні висновки містяться у статистичних даних оприлюднених Центром дослідження суспільства.

У центрі повідомили, що статистичні дані кількості громадян України, які навчаються в університетах за кордоном не веде жодне з українських державних відомств.

«Протягом декількох тижнів фахівці Центру дослідження суспільства контактували із закордонними міністерствами, службами статистики та асоціаціями університетів. Зібрані дані є унікальними та презентуються вперше», - зауважують у центрі.

До десятки лідерів за підсумками 2012/2013 навчального року входять Польща, Німеччина, Росія, Чехія, Італія, США, Іспанія, Франція, Канада та Австрія. 

Відповідно до даних центру, найбільші темпи зростання кількості студентів-українців демонструють Польща, Іспанія, Канада, Італія, Чехія, Австрія та Велика Британія. Протягом останніх п’яти років кількість громадян України у вишах Польщі потроїлась, в Іспанії, Італії та Канаді подвоїлась, а в університетах Чехії, Австрії та Великобританії збільшилась на 41%.

Натомість українці почали менше обирати університети США та Франції, починаючи з 2008 року, їх кількість там спала на 13% та 5% відповідно. У короткостроковій перспективі також спадає кількість української молоді у російських ВНЗ. З 2010 по 2012 рік кількість українських студентів денної форми навчання у російських вишах зменшилась на 6% з 4919 до 4644 осіб.

Українці надають перевагу різним спеціальностям, тому важко говорити про якісь пріоритети. У австрійських університетах студенти-українці найчастіше вивчають економічні, соціальні та гуманітарні науки, понад 70% навчається саме на цих напрямках. Студенти-українці у Франції найчастіше вивчають економіку та різноманітні прикладні науки. У Росії найпопулярнішими серед українців є економічні та гуманітарні дисципліни, а фізико-математичні спеціальності посідають третє місце.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.