Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

svoboda.org.ua

П'ятниця, 1 червня 2012, 12:00

25 липня Львів може отримати дефолт – Самагальський

Якщо 25 липня Львів не викупить облігації на 50 млн. грн., випущених ще 2007 року, місту загрожує дефолт, - повідомив сьогодні, 1 червня, під час прес-конференції голова комісії фінансів та планування бюджету Львівської міськради Яромир Самагальський.

«У 2007 році ми не просто взяли позику в банку – ми випустили облігації, які маємо сплатити в конкретний день. Якщо ми не викупимо їх, наприклад, 25 липня, а на кілька днів пізніше, то з одного боку ніби й не виникне проблем, але фінансовий рейтинг Львова дорівнюватиме нулю», - зазначив Яромир Самагальський.

Також голова комісії зазначив, що депутати вже півтора року вимагають від міського голови Львова Андрія Садового акумулювати кошти на цей борг, та він вперто ігнорує їхні заяви.

Яромир Самагальський наголошує, якщо місто не викупить облігації, то під загрозою зриву будуть проект будівництва трамвайної колії на Сихів та закупівля низькопідлогових автобусів, оскільки протягом 5 років Львів не зможе брати позик.

Нагадаємо, у 2007 році Львів випустив облігації на суму 92 млн. грн. З них 50 млн. грн. місто має виплатити 25 липня, ще 42 млн.- у листопаді.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.