Оля Вишня,  1 червня 2012

Варіанти на вікенд

Літо настало і відтепер у Львові щовихідних буде ще більше різноманітних атракцій. Що ж до цього вікенду, то буде багато музики, зокрема джазу, адже розпочинається Міжнародний джазовий фестиваль Альфа-джаз фест. Але окрім цього, у Львові традиційно відбувається ще багато інших подій, про найцікавіші з яких можна дізнатись у нашому щотижневому огляді.



Музичні варіанти

Якщо говорити про музичні події, то у першу чергу радимо побувати на Alfa Jazz Fest – одному з найбільших європейських джазових фестивалів. Концерти будуть відбуватися на трьох сценах – на Площі Ринок, на Площі перед палацом Потоцьких та в Парку Культури ім. Б. Хмельницького.

Протягом вихідних у Львові виступатимуть зірки світового джазу, Кенні Гарретт, Рішар Бона, Кассандра Вілсон, Джон МакЛафлін, Джон Патітуччі, Джино Ваннеллі та багато інших виконавців.

У Львові все ще триває фестиваль виконавців класичної музики «Віртуози». У рамках цього проекту, у п'ятницю у Львівській філармонії відбудеться Вечір музики Олександра Скрябіна, а у суботу – Віртуозний вечір для саксофона.

Варіанти на кіно

У мережі Кінопалац чергові прем'єри. Протягом вихідних можна переглянути пригодницький фільм «Білосніжка та мисливець», американського режисера Руперта Сандерса.

Це своєрідна імпровізація славнозвісної казки братів Грімм. Зла Королева наймає мисливця, щоб вбити Білосніжку, але той закохується в дівчину, зберігає їй життя і навчає основам виживання в дикій природі.

Серед прем'єр цього тижня – бойовик, фентезі «Прометей». За сюжетом стрічки, команда дослідників знаходить на Землі ключі до розкриття таємниці походження людства, що вказують їм у пошуках відповідей відправитися в захоплюючу космічну подорож до найтемніших куточків всесвіту.

Там, в незвіданих світах, їм доводиться вступити в жорстоку битву за майбутнє людської раси.

У переліку фільмів, які показують у Планеті кіно IMAX, що в торговому центрі King Cross Leopolis – фільм «Щасливчик» та «Диктатор».

Перша стрічка – це зворушлива драма режисера Скотта Хікса, про історію сержанта морської піхоти на ім'я Логан Тіболт, який не бачить сенсу у своєму житті і знаходить його у випадковому коханні.

«Диктатор» – фільм про правителя, який був готовий на все заради того, щоб не допустити демократію у настільки любовно гноблену ним рідну країну.

Роль диктатора грає сам Саша Коен, відомий світовій кіногромадськості по скандальним картинам «Борат» і «Бруно». Його персонаж у новому фільмі, сценаристом якого він же і є - це збірний образ тирана-самодура.

Театральні варіанти

У суботу Перший український театр для дітей та юнацтва запрошує глядачів на перегляд прем'єрної вистави «Вільні метелики» за п'єсою американського драматурга і сценариста Леонарда Герша. Вона написана у 1969 році, тоді ж поставлена на Бродвеї, і досі залишається актуальною.

А в Львівському обласному театрі ляльок можна переглянути у суботу виставу «Забавні історії Вуркотика».

Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С.Крушельницької пропонує переглянути 2 червня оперету «Летюча миша».

Виставки

У галереях та музеях Львова завжди можна побачити цікаві експозиції. З-поміж великої кількості мистецьких проектів, пропонуємо відвідати виставку до теми – Футбольні зірки на вістрі олівця. Це дружні шаржі з колекції Івана Яремка.

Іван Яремко – колекціонер, львівський спортивний журналіст, автор книги «100 персон львівського спорту». Його колекція дружніх шаржів налічує близько 30-ти тисяч одиниць і 506 із них - з автографами осіб, яким присвячено малюнок.

Подібної збірки не знайдеш, адже Іван Яремко більшість власноруч відмалював чи зберіг із найрізноманітніших джерел: книжок, часописів, архівних українських та закордонних газетних зшитків, всесвітньої павутини. Експозиція діє у кав'ярні «Штука».

А в Музеї ім. Соломії Крушельницької, відкрили виставку скульптури малих форм "Музика в скульптурі".

Твори сучансого мистецтва експонують в Музеї ідей. Ще минулого тижня там відкрили виставку під назвою "Хто боїться чорного, жовтого, червоного, синього і жовтого?", в якій представлено роботи молодих художників з Фландрії, Валлонії і України.

Дитячі розваги

1 червня в Україні відзначають Міжнародний День захисту дітей. З нагоди цього свята у Львові для діток буде чимало забав. Сьогодні, на території палацу Потоцьких і Палацу мистецтв триває Свято творчості, в якому беруть участь понад 500 дітей. У програмі – конкурси, екскурсії, майстер-класи.

У Шевченківському гаю також стартує фестиваль дитячих та юнацьких театральних колективів «Казка у гаю». Маленьких гостей будуть зустрічати театралізованим відкриттям уже біля воріт Музею народної архітектури і побуту.

Тут, на подвір'ях старовинних хаток, оживають народні казки, а глядачі мають можливість поринути у світ дитинства і стати безпосередніми учасниками дійства.

Ідея фестивалю – привернути увагу дітей до казки, легенди нашого краю, яка є джерелом мудрості, любові та добра, надати можливість театральним колективам ознайомити львів'ян та гостей міста зі своєю творчістю.

У фестивалі беруть участь дитячі та юнацькі театральні колективи та окремі виконавці Львова, області та інших районів України.

У суботу, 2 червня, о 12.00 у приміщені Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької розпочнеться Концерт учнів Львівської державної хореографічної школи.

Шопінг

До Дня захисту дитини – чимало знижок у дитячих магазинах. У мережі «Антошка» сьогодні діє 5% знижка на всі товари, окрім ігрових приставок. З нагоди Дня захисту дітей у магазинах «Пелікан» протягом вихідних можна отримати знижку 40% на одяг та 20% – на інші дитячі товари.

Знижку пропонують і в мережі магазинів Chicco, там до 7 червня одяг з нової колекції Chicco можна придбати зі знижкою 20%. У Babyzone до 5 червня також можна отримати знижки, чим більше купуєш, тим дешевше вам це обійдеться.

На кожну першу покупку в чеку – знижка 16%, на другу – 24%, на третю – 32%, на четверту – 40%. Більша знижка надається на дешевший товар у чеку. Акція чинна при купівлі більше однієї одиниці одягу і триває до 5 червня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.