Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

армія

kpravda.com

Середа, 19 лютого 2014, 18:42

В антитерористичній операції СБУ можуть задіяти армію, – Міноборони

армія

В антитерористичній операції на території України можуть бути задіяні військовослужбовці Збройних Сил України.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони України.

Міноборони повідомляє, що армія має право застосовувати відповідно до законодавства України зброю і спеціальні засоби, а також затримувати і доставляти в органи внутрішніх справ осіб, які вчинили або вчиняють правопорушення чи інші дії.

Крім цього, військовослужбовці можуть перевіряти у громадян і посадових осіб документи, що посвідчують особу, а в разі відсутності документів – затримувати їх для встановлення особи.

Армія також зможе здійснювати особистий догляд громадян, огляд речей, що при них знаходяться, транспортних засобів, а також тимчасово обмежувати або забороняти рух транспортних засобів і пішоходів.

"Непокора або опір законним вимогам військовослужбовців, посадових осіб, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції, тягнуть за собою відповідальність, передбачену законом", йдеться в повідомленні Міноборони.

"Головна мета даної антитерористичної операції – зупинити екстремізм і протизаконні дії радикальних угруповань, які загрожують життю мільйонів українців, забезпечити захист мирних громадян, не допустити громадянської війни в Україні", повідомляє Міноборони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.