Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

автономний опір vs свобода

Субота, 22 лютого 2014, 09:39

У Львові депутати-свободівці влаштували сутичку з автономами

автономний опір vs свобода

21 лютого у Львові, на вулиці Личаківській, поблизу військового госпіталю депутати міської ради від ВО Свободи влаштували сутичку з активістами Автономного опору.

Про це в соцмережах повідомив активіст Автономного опору Зенон Дашак.

Депутати-свободівці, серед яких був секретар Львівської міськради Василь Павлюк, а також депутат Ірина Шалаковська «напали з кулаками і газовими балонами на хлопців, які роздавали листівки проти влади та проти опозиції.

У двох хлопців вкрали телефон. У результатів у одного хлопця розбита брова, та залите лице газом, у іншого зламані окуляри та, можливо, зламаний палець. Депутати тричі намагалися забрати у дівчини, яка знімала, планшет.

Також Шалаковська потягнула цю дівчину, яка знімала, за волосся на асфальт та почала її копати. Депутати почали погрожувати та у одного з них випав бойовий пістолет Макарова, його забрали люди, що були свідками.

Коли на місце прибула міліція, депутати кудись зникли. Свідки почали заступатися за хлопців і в результаті всі пішли з місця події. Можливі провокації пізніше, дівчину з відео окремо відправили на таксі, аби при наступному нападі не відібрали доказу мародерства" - написав Зенон Дашак.

Одразу ж після сутички керівник міліції Львівщини Олександр Рудяк відвідав офіс Автономного опору.

«Приїжджав Олександр Рудяк, розмовляв з активістами «Автономного опору», перевіряв, чи є у їхніх приміщеннях зброя. Він на власні очі переконався, що це мирні активісти. По-суті, це спортзал, де вони займаються спортом», – повідомляє ІА ЗІК.

За словами активіста, свободівці побили представників «Автономного опору» і намагалися затягнути їх у машину.

Однак у конфлікт втрутилися звичайні перехожі, згодом під’їхали інші активісти, близько 20 людей. «Зібрався великий натовп звичайних перехожих, які з’ясовували ситуацію», – зазначає він.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.