Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Суд у Гаазі

ntv.ru

Вівторок, 25 лютого 2014, 13:25

ВР просить судити Януковича у Гаазі

Суд у Гаазі

Верховна Рада України звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням притягнути до відповідальності Віктора Януковича за злочини проти людяності.

"За" цей законопроект сьогодні, 25 лютого, на сесії Верховної Ради проголосувало 234 депутати. 

Депутати прийняли заяву в Міжнародний кримінальний суд про визнання Україною юрисдикції Міжнародного кримінального суду, скоєння злочинів проти людяності вищих посадових осіб держави, які привели до особливо тяжких наслідків і масових вбивств українських громадян під час мирних акцій протесту в період з 21 листопада 2013 по 22 Лютий 2014.

Водночас нардеп Анатолій Гриценко у своєму Facebook зауважив, що в останній версії законопроекту, серед тих, хто вчинив злочини проти людяності, значиться лише одне прізвище - Януковича. 

"Просто помилка, чи Рука руку миє?...У початковій версії проекту там були Азаров, Клюєв, Сівкович, Арбузов, Пшонка, Захарченко, Шуляк, Лебедєв, Добкін, Кернес... Тепер їх немає?! Законопроект підписали понад 10 депутатів від колишньоі опозиції (теперішньоі влади), в тч Яценюк, Тягнибок", - пише Гриценко. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.