Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

книги

volynnews.com

Вівторок, 25 лютого 2014, 14:09

Львівське видавництво видасть книгу російською в знак протесту

книги

"Видавництво Старого Лева" видасть першу за 11 років російськомовну книжку в знак протесту проти "спекуляції над мовним питанням".

Про це йдеться в повідомленні на сторінці директора видавництва Мар'яни Савки у Facebook.

Савка закидає політикам те, що одним з перших рішень вони скасували закон про мови, чим "збурили величезну кількість суспільства, нормальних хороших російськомовних людей - які так само виборювали свою країну, як носії української".

Директорв видавництва пише, що не може зрозуміти спекуляцій на мовному питанні. "Я не можу зрозуміти політиків - чого вам треба? Вам потрібно, щоб ідеологи Кремля взяли пас і розігрували м'яч на своєму полі?", написала Савка.

"Ми ніколи не друкували книги російською - захищаючись від натиску російського книжкового ринку і тримаючи цей форпост. Зараз же обіцяю вам як видавець, що наступна книга, яку ми візьмемо в роботу, - буде книга російською мовою", йдеться у повідомленні Савки.

Нагадаємо, вчора Рада скасувала мовний закон Ківалова-Колесніченка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.