Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Ірина Фаріон

Четвер, 27 лютого 2014, 15:09

На мовному питанні Садовий брутально розпочав свою президентську кампанію, – Фаріон

Ірина Фаріон

Мер Львова Андрій Садовий у дуже брутальний і безглуздий спосіб розпочав свою президентську кампанію аби заманити російськомовного виборця.

Про це йдеться у дописі нардепа від ВО "Свобода" Ірини Фаріон, опублікованій на офіційному сайті партії.

Фаріон констатувала, що одна з чиновниць Садового заявила, що Львів 26 лютого говоритиме російською, а контрольовані мером ЗМІ також перейшли на російську мову.

Нардеп пише, що Садовий, його чиновники, інтелігенція, яка воює винятково зі "Свободою", тепер "опинилися в одній упрязі разом із комуністами з парламенту... та з Путіним".

"Крім снайперів-найманців, що стріляють у тіло, є доморощені снайпери, що стріляють у душу народу, називаючи це толерантністю і виставляють за високу мудрість", резюмує Фаріон.

Нагадаємо, днями керівник управління культури Львівської міськради Ірина Подоляк, після скасування скандального закону Ківалова-Колесніченка, заявила, що всерйоз подумує аби перейти на російську мову. Згодом вона заявила, що закон насправді ганебний, але скасовувано його було "безглуздо та необдумано".

Подоляк підтримали представники львівської інтелігенції, зокрема, Іван Вакарчук, Мирослав Маринович та Юрій Шухевич, опублікувавши відповідну заяву. Вони закликали припинити "мовні спекуляції". Згодом в такому ж дусі висловився Андрій Садовий. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.