Варіанти,  3 березня 2014

Культурні варіанти на тиждень

В умовах окупаційного режиму, але не без культури. Відзначаємо 200-ліття Шевченка, переглядаємо фільми, які отримали цього року Оскара і не тільки. 

Понеділок, 3 березня

Фільм Врятований

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 12:10, 16:25

Для упіймання лідера талібів Ахмада Шаха, уряд США відправляє до Афганістану свій загін морських котиків.

На чолі групи стоїть Маркус Латтрел, якому належить провести своїх хлопців крізь справжнє пекло.

Операція закінчується жахливими наслідками, підсумком яких стала смерть всіх солдатів загону Маркуса, крім нього самого. Командиру доведеться поодинці пройти не одне коло воєнного пекла, у чому йому допоможе несподіваний союзник в особі мирянина Гулаба. Це була одна з найбільш героїчних подій у сучасній війні.

Виставка Терези Барабаш Закон Ньютона. Закон дії та протидії. Кав'ярня Леваковського 

Виставка мистецького проекту львівської художниці Терези Барабаш «Закон Ньютона» присвячена революційним подіям в Україні, адже він створювався під безпосереднім впливом їх на творче бачення художниці.

Концептуальну основу мистецького проекту склав третій закон Ньютона: закон дії та протидії – «Сили, що виникають при взаємодії двох тіл, є рівними за модулем і протилежними за напрямом».

Таким чином художниця мовою фізики намагається відобразити ті процеси, що зараз відбуваються в Україні між протилежними таборами.

Для виразності ідеї Тереза Барабаш використовує поєднання символічних зображень шин коліс, гільз, бойових гранат із фруктовими плодами, що підтверджують «органічне» протистояння.

Засідання клубу ТАМ. Арт-кафе Квартира, 35, 19.00

Після довгої перерви, Бібі Шульц запрошує на розмови про мистецтво, цього разу, про мистецтво і війну. Буде розмова про барикади і музеї, буде відео і дискусії.

Вівторок,  4 березня

Виставка живопису Мирона Катарана Персоналії. Мистецька галерея Зелена Канапа

Персоналії – це виставка портретів відомих музикантів 20 -21 століття. Серед зображених музикантів: Едіт Піаф, Віктор Цой, Пол МакКартні, Стінг, Святослав Вакарчук та багато інших.

Мистецько-музичний проект «Івасюк-65». Львівський театр опери та балету ім. С. Крушельницької, 18:00, 20:00

У концертній програмі з нагоди 65-річчя від дня народження Володимира Івасюка звучатимуть пісні видатного композитора та поета у виконанні відомих музикантів у супроводі симфонічного оркестру.

У проекті беруть участь: Піккардійська терція, Павло Табаков, Оксана Муха, Христина Соловій, Олександр Божик, капела «Трембіта».

Володимир Івасюк – один із основоположників української естрадної музики, автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до двох спектаклів.

Він був професійним медиком та скрипалем, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував власні пісні. Трагічно загинув, проживши лише 30 років.

Семінар «Політика пам’яті та символічний простір міста: приклади Харкова і Львова»

Центр міської історії Центрально-Східної Європи, 16:30

Про те, як політика пам’яті впливає на зміну міського ландшафту та ідентичність міста.

Ірина Склокіна та др. Вікторія Середа представлять свої дослідження, які простежують зміни політики пам’яті в радянському і сучасному Харкові та Львові, фокусуючись на пам’ятниках, меморіальних таблицях як найбільш вагомих маркерах міського ландшафту.

Фільм Афера по-американськи

Кінотеатр «Планета Кіно-IMAX». Сеанси: 22:45

Реальні події, що відбувалися наприкінці 70-х у США. ФБР розгортає масштабну операцію, направлену на виявлення шляхів збуту краденого.

Головні герої картини – шахрай Ірвінг зі своєю помічницею та коханкою Сідні та ексцентричний агент ФБР Річі.

Річі допомагає парочці увійти до вищих кіл злочинного світу, аби згодом вивести усіх на чисту воду.

Середа, 5 березня

7-ий Інженерний ярмарок кар’єри. НУ «Львівська політехніка» , IV корпус

Інженерний Ярмарок Кар’єри (Engineering Job Fair) – це виставка провідних компаній, розрахована на студентів та молодих спеціалістів, які бажають зробити перший крок до своєї кар’єри.

Метою події є надання можливості студентам стати справжніми професіоналами в одній з провідних компаній України.

Компанії пропонують вакансії та стажування, студенти мають можливість заповнити та подати своє резюме безпосередньо в руки роботодавцю.

Симфонічний рок-концерт гурту Résonance. Львівська філармонія, 19:00

Рок-хіти звучатимуть у виконанні камерної групи симфонічного оркестру «Résonance».

У програмі концерту – найвідоміші хіти Beatles, Queen, Nirvana, Doors, Scorpions, Pink Floyd, AC/DC, Deep Purple, Black Sabbath, Guns N ‘Roses, Red Hot Chili Peppers, Bon Jovi, Kiss, Eagles, Europe, Led Zeppelin, Rolling Stones.

ФільмВовкзУолл-Стріт

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 20:15, 21:30

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси: 21:00

Джордан – колишній нью-йоркський біржовий маклер, який наприкінці 80-х розпочав власний бізнес та розбагатів.

Його життя перетворилося на розкішні вечірки та безкінечні розваги. Заробити мільйони – це талант; витратити їх – це мистецтво. Проте тріумф Джордана Белфорта не міг тривати вічно.

Несподівано все скінчилося. Улюбленець долі виявися алко- та наркозалежним. Набули розголосу деякі з його фінансових махінацій, і він опинився за ґратами.

У в’язниці йому вдалося вилікуватися від залежностей та написати 2 книги. Потому він почав читати лекції про принципи ведення успішного бізнесу.

Фільм, засновано на реальних подіях, – екранізація мемуарів самого Джордана Белфорта.

Четвер, 6 березня

Концерт Музичний відпочинок.Львівська філармонія, 19:00

Академічний камерний оркестр Віртуози Львова представляє концертну програму «Музичний відпочинок», а це понад 30 коротких класичних мелодій-мініатюр.

Зокрема прозвучать твори Моцарта, Вівальді, Штрауса, Брамса та сучасного композитора Йоахима Андерсона.

Особливою родзинкою концертної програми буде виступ блискучого віртуоза Ігоря Мацелюха, який гратиме на унікальному інструменті – флейті Пана.

П’ятниця, 7 березня

Відзначення 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка. Львівський палац мистецтв, 16:00

У Палаці мистецтв з нагоди відзначення 200-ліття від дня народження Тараса Шевченка відбудуться урочисті заходи, відкриття виставок та концерти.

16:00 – Відкриття персональної виставки художніх робіт художника, архітектора Володимира Дорошенка

До експозиції ввійшли близько 60 робіт художника, створених протягом 1954-2013 років, виконаних аквареллю, акрилом, олією. 14 робіт художник присвячує 200-літтю Тараса Шевченка.

Їх митець створив, коли подорожував шляхами Кобзаря – у литовському Вільнюсі, російському Петербурзі

Виставка «Львівські художники – шляхами Кобзаря»

На виставці будуть представлені живописні, акварельні, графічні роботи митців, учасників мистецьких пленерів «Шляхами Тараса», які проходили в 1997 – 2003 роках, а також роботи, подаровані приятелями Народного Музею.

Серед учасників – Євген Безніско, Орест Скоп, Сергій Міхновський, Зеновій Кецало, Євген Манишин,Олександр Крохмалюк та інші.

16:00 – Виставка художніх робіт Клубу Українських Митців

17 львівських художників, учасників Клубу Українських митців, представлять свої живописні, графічні роботи, присвячені Тарасові Шевченкові.

Серед художників – М.Демцю, С. Міхновський, О. Скоп, О. Сипняк та інші.

16:00 – Відкриття виставки “Шевченкіана Софії Караффи-Корбут”, присвячена 90-літтю від дня народження мисткині.

На ілюстраціях до книг, виконаних Софією Караффою-Корбут виростали цілі покоління, а створені образи до «Кобзаря» стали значним внеском у Шевченкіану.

Софія Караффа-Корбут працювалау Львові. Знайшла себе в техніці кольорової ліногравюри. Цю техніку започаткувала Олена Кульчицька, а Софія Караффа-Корбут її відновила.

Вистава «Театр злочину». Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, 19:00

Вистава-репетиція за Жаном Моклером. Це режисерська робота Миколи Берези, вона про стосунки поміж чоловіком і жінкою, про ревність, зради.

Концерт The Beatles: Come Together. Львівська філармонія, 19:00

 Концертна програма з репертуару легендарної групи «Бітлз». Переспівувати твори найвідомішої рок-групи будуть: естрадний оркестр «Лео-Бенд», В’ячеслав Сінчук, Оксана Муха, Юлія ВерДжі, Валерій Кириченко, Ірина Дуць та кавер-група «Бітлевз».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.