Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

закон про мову

job-sbu.org

Вівторок, 4 березня 2014, 12:41

Фаріон та інші народні депутати підготують новий мовний закон

закон про мову

Верховна Рада України ухвалила Постанову "Про утворення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з підготовки проекту закону про розвиток і застосування мов в Україні".

Про це повідомила прес-служба парламенту.

Згідно із документом, Верховна Рада, зокрема, постановила: утворити Тимчасову спеціальну комісію Верховної Ради України з підготовки проекту закону про розвиток і застосування мов в Україні, обрати її головою народного депутата України Кошулинського Руслана Володимировича.

Також до спеціальної комісії увійшли: Світлана Фабрикант, фракція Партії регіонів,  Володимир Яворівський, фракція Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина", Марія Матіос, фракція Політичної партії "Удар", Валентин Матвєєв, фракція Комуністичної партії України, Віталій Журавський, група "Економічний розвиток", Іштван Гайдош,  група "Суверенна європейська Україна" та Ірина Фаріон, фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода». 

До роботи над законопроектом залучили і знаних мовознавців. 

Проект постанови було прийнято з урахуванням пропозицій, внесених під час розгляду.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.