Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Шкіль

П'ятниця, 7 березня 2014, 11:41

"Батьківщина" чекає на повернення Шкіля в Україну

Андрій Шкіль

Партія "Батьківщина" чекає на повернення в Україну екс-нардепа Андрія Шкіля, екс-міністра економіки Богдана Данилишина та інших політиків, проти яких відкрили кримінал при Президенті Януковичу, і які емігрували з України.

Про це РБК-Україна повідомив в.о. голови київської "Батьківщини", нардеп Андрій Павловський.

"Мені відомо, що Богдан Данилишин вже приїжджав до Києва, він повернеться в Україну найближчим часом. Точно так само ми сподіваємося, що Андрій Шкіль повернеться з Франції, де проживав останнім часом, враховуючи політичні репресії в Україні. Це ж стосується і Валерія Іващенка та інших членів "Батьківщини", тих, хто переслідувався тут за політичним принципом при режимі Януковича", - заявив він.

Павловський зазначив, що зараз цим людям не варто боятися кримінального переслідування - все порушені раніше справи проти них будуть закриті.

"Ми пам'ятаємо, що членів уряду Юлії Тимошенко почали репресувати першими. Їм тепер нема чого боятися. А їх досвід у роботі, в тому числі у виконавчих органах влади буде корисний", - зазначив Павловський.

Нагадаємо, у 2013 році Чехія відмовилася надавати політичний притулок Шкілю, проте згодом він оселився у передмісті Парижа. У 2001 році Шкіль був лідером УНА-УНСО, а також членом ради акції «Україна без Кучми». Після акції його було заарештовано і Шкіль провів рік у слідчих ізоляторах СБУ та МВС під арештом. Щоправда, вийшов на свободу лише завдяки обранню до Верховної Ради за списками «Батьківщини».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.