Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

П'ятниця, 7 березня 2014, 17:26

Виставку до 200-ліття Тараса Шевченка відкрили у Національному музеї ім. Андрея Шептицького

У Національному музеї у Львові ім. Андрея Шептицького відкрили виставку, в якій представлено оригінальні роботи Шевченка.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів. 

Понад 80 творів малярства, скульптури та графіки показано у цій експозиції, у тому числі 14 оригінальних робіт самого Тараса Шевченка. 

Чотири картини Шевченка, які представлені у виставці, належать Національному музею у Львові ім. Андрея Шептицького, інші привезли до Львова з фондів Національного музею Тараса Шевченка у Києві. 

Окрім оригінальних творів Шевченка, у виставці представлено роботи відомих художників, які малювали Шевченка чи картини за мотивами його творів. 

Зокрема у цій добірці показано роботи Кирил Устияновича, Івана Труша, Олени Кульчицької, Осипа Сорохтея і не тільки.

Шевченкіану 40-60 рр ХХ ст. представляють роботи Михайла Дерегуса, Василя Касіяна, Анатолія Базилевича, Валентини Литвиненко та інших. 

Також малювали на тему Шевченка й Володимир Журавель, Володимир Патик, Любомир Медвідь, Роман Безпалків.

У одному з залів експозиції встановлено інсталяцію Шевченко. Барикада, а також роботи Андрія Єрмоленка, київського художника, який створив серію плакатів. У цьому залі також знаходиться відеоінсталяція Сергія Проскурні "Наш Шевченко".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.