олександр ковальчук,  12 березня 2014

Фотошопні свободівці на Майдані

ВО "Свобода"

Агенти ФСБ можуть безтурботно бухати, поки деякі криворучки зі Свободи намагаються примазатись до євромайданних боїв.

Свобода продовжує і затягує своє вільне падіння у безодні електорального прочерку. Рейтинги падають, недовіра зростає і осоружні у своїй імпотентності заряди Тягнибока у народні маси – такі безсилі, що аж беззубі.

Самогубне призначення Ірини Сех головою Львівської ОДА розпочало новий етап піарення деяких свободівців на смертях багатьох євромайданівців. Щоправда, у народі вже говорять, що тіньовий кардинал Свободи товариш Кривецький буде дуже проти такого призначення товаришки Сех, оскільки її персона є занадто обмеженою для такого просунутого регіону, як Львівщина.

Ще декілька таких розумних ідей від Кривецького і його можна відмазувати від усіх тих закидів у кримінальному минулому його сьогодення. Галичина настільки просунута у маніпулятивних технологіях, що відразу і блискавично перетворила Небесну сотню на пропаганду, якою так зручно міфологізувати той святий дерибан у місті Лева. І тому вже не одна нардепна дупа так пристрасно прагне зафіксувати себе у народній пам'яті учасниками та учасницями бойових дій на Євромайдані.

Тут відразу варто повідомити особливо великими буквами особливо дубовим читачам, що ніхто не сумнівається в оригінальності (нефотошопності) подальших світлин свободівців на київському Євромайдані і що тут швидше мова про фотошопне прикрашення реальності, створення прикладів того, що насправді мало дещо інакший вигляд. Ось так, наприклад, спотворюють і створюють реальність справжні агенти ФСБ у яких навіть песик Філя зі "Спокойной ночи, малыши" іде в армію.

А ось так намагаються впливати на реальність свободівців і саме тому ця фотографічна прелюдія відразу оминає піаристичну групу Львівщина ЗА Ірину Сех, щоб відразу вийти на фейсбуки свободівців: Михайла Галущака та Василя Молдована (помічника Ірини Фаріон), де від великого до смішного лише декілька лайків. Як повідомляє фейсбук Молдована усі ці фотографічні події відбуваються 20 січня біля готелю "Україна" і ось тут можна побачити, наприклад, особу, яка ідентифікується Іриною Фаріон, і яка виносить сміття за лікарями у своїй нардепній камізельці.

А ось ту можна побачити, як вирізняються у своїх чистеньких та фірмових маринарках поміж учасників бойових дій нардепні брат і сестра: Ірина Сех та Олег Панькевич.

Ось ці фірмові та чистенькі маринарки ще раз збоку, де навіть можна помітити обурення на нардепному обличчі Панькевича та почати гадати про причини такої емоції. Це обурення від поранень та смертей євромайданівців чи обурення від небажання забруднювати чистеньку та фірмову камізельку бойовими діями?

Якісь сумніви поміж оцих двох розсіює наступна фотографія, де білоручка Панькевич допомагає нести пораненого настільки неоковирно, наскільки це йому дозволяє карма людини далекої від народу, плуга, серпа та лопати. Всі у шоломах, але він один чомусь так гордо без нього.

Засвітився у бойових діях на Майдані і свободівський нардеп Олексій Кайда. На першому фото його розфокусованість ще якось можна зрозуміти розвитком рятувальної ситуації.

Але ось на цьому фото, де за словами Молдована, Кайда іде в атаку під снайперські кулі, фотомонтаж так небезпечно близько підійшов до іміджу свободівського нардепа. Всі у касках, з захистом та у камуфляжах і лише Кайда увесь такий гасконець у своїх напастованих мештах так алярмово присів біля кущика. І знову без каски чи шолома.

Він чужорідний елемент на цьому фото. Він так кострубато та бездарно вирізаний і вставлений з іншої реальності. А ось і віце-спікер Руслан Кошулинський допомагає нести пораненого останні декілька метрів. Він також ніби вирізаний і припасований до тих втомлених і невиспаних, але у нього, принаймні, набагато скромніша та зручніша для революційної ситуації маринарка.

І тут би багато можна було говорити про природу фотографії, випадковість та вибірковість кадрів чи довільність монтажу. Можна було б багато говорити і навіть дякувати сміливим та щирим свободівським нардепам на цих фотографіях, якби не одне відео BBC про четвер 20 лютого 2014 року.

До готелю "Україна" масово заносять поранених. Та ось починаючи з 45 секунди несуть ще одного пораненого. Рук вистачає, до дверей – метрів десять, але до них під фотоспалахами та об'єктивами підбігає віце-спікер Руслан Кошулинський і навіщось хапається за брезент, щоб згодом грізно кричати "Розійдись" невідомо кому. Саме у цей час британський кореспондент починає розповідати своїм британським глядачам про жахи у Києві.

На 1:20 рятувальників вже так багато, що Кошулинському просто не вистачає місця для його пальчика і тому він так похнюплено іде ззаду. На 2:05 і Сех залазить в об'єктив британської камери, щоб якось аж занадто метушливо почати діставати з кишені свою мобілку, і добре, щоб не для селфі.

фото: facebook.com/m.halushchak та facebook.com/movasyl

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.