Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ДПСУ

http://news.bigmir.net

Вівторок, 5 червня 2012, 12:50

Податківці викрили посадовців одного з львівських банків, які не сплатили до бюджету 5 млн. грн. податку на прибуток

Працівники податкової міліції Львівської області викрили службових осіб одного з львівських банків, які, проводячи махінації з погашеннями кредитів, не сплатили до бюджету 5 млн. грн. податків. Про це повідомляє прес-служба ДПС України у Львівській області.

 

Під час проведення перевірки з’ясувалося, що службові особи банку упродовж тривалого часу ухилялися від сплати до бюджету податку на прибуток. Достовірно знаючи, що термін погашення заборгованостей по кредитах не настав, шахраї віднесли до валових витрат кошти в сумі більше 110 млн. грн. та безпідставно списали за рахунок страхового резерву заборгованість за кредитами на суму понад 32 млн. грн. 

Використовуючи таку схему, зловмисники порушили вимоги Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» та Податкового кодексу України. 

Як зазначив начальник податкової міліції Львівщини Руслан Плющ, внаслідок таких дій службові особи банку умисно занизили об’єкт оподаткування та ухилилися від сплати податку на прибуток на суму близько 5 млн. грн.

За цим фактом порушено кримінальну справу, вживаються заходи щодо відшкодування завданих державі збитків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.