Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

шахрайство

news.if.ua

П'ятниця, 14 березня 2014, 14:37

У Львові засудили шахрая, який примудрився набрати кредитів на 4 млн. грн.

шахрайство

У Львові засудили на 5 років позбавлення волі з встановленням іспитового терміну на 2 роки за шахрайство.

Про це Варіантам повідомила прес-служба МВС у Львівській області.

У березні 2010 року порушили кримінальну справу відносно підприємця, жителя Львівщини, за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 2 ст. 209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Чоловік шляхом обману з використанням підроблених документів отримав у банківських установах міста Львова кредитні кошти на загальну суму 430 тисяч доларів США та 852 тисяч гривень, які не планував повертати.

При укладенні кредитних договорів з банківськими установами підприємець надав завідомо підроблені документи з неправдивими відомостями про розмір заробітної плати. Також при цьому ним навмисне була прихована інформація про наявні у нього боргові зобов'язання перед іншими банківськими установами.

Для забезпечення виконання зобов'язань перед банківськими установами за умовами кредитних договорів підприємець надав у заставу рухоме майно – автомобілі, придбані у кредит, які вже перебували у заставі.

У подальшому отримані в банківських установах міста кредитні кошти підприємець легалізував шляхом придбання транспортних засобів, зокрема – дорогих автомобілів, а також шляхом придбання майнового комплексу та земельної ділянки.

За результатами попереднього розслідування вина затриманого у вчиненні інкримінованих злочинів була доведена повністю, кримінальну справу направлено до суду.

Рішенням суду підприємцю винесено вирок, за яким зазначений громадянин засуджений до 5 років позбавлення волі з встановленням іспитового терміну на 2 роки.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.