Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Ігор Пилатюк

Понеділок, 17 березня 2014, 15:52

Львівські музиканти вимагають звільнити Пилатюка з посади ректора ЛНМА

Ігор Пилатюк

Через протест 170-ти львівських музикантів ректор Львівської національної музичної академії не диригуватиме на концерті пам’яті Небесної Сотні, але музиканти збирають протестувати до звільнення "нечистого" ректора з посади.

Про це йдеться в повідомленні Facebook-спільноти "Євромайдан Львів".

Наразі створено ініціативну групу з викладачів та студентів ЛНАМ, яка планує найближчим часом провести акцію протесту з вимогою відставки Ігоря Пилатюка та обрання нового ректора.

Як йдеться у заяві, Пилатюк є колишньою довіреною особою Януковича та був неодноразово звинувачений у корупції.

Перед першим та другим турами виборів Президента України 2004 року Ігор Пилатюк був довіреною особою провладного кандидата Віктора Януковича. Згодом, коли почалась Помаранчева революція, публічно зрікся співпраці з Януковичем та демонстративно з’їздив на Майдан, повідомили активісти.

Проте, як запевняють члени ініціативної групи, його стрімка наукова кар’єра стала можливою саме завдяки сприянню влади, зокрема міністрів Юрія Богуцького та Михайла Кулиняка. Свою дисертацію ректор написав і захистив у рекордно короткий термін.

Також вони закидають Пилатюкові непотизм – його дружина, дочка, син і колишній зять, за їхніми словами, отримали незаслужені пільги, вчені звання та працевлаштувалися коштом академії. За вихованців та аспірантів Пилатюка, повідомляють члени ініціативної групи, наукові статті та дисертації пишуть провідні науковці ЛНАМ.

Також, за даними протестувальників, у власності сім’ї ректора – квартира та три будинки, зокрема у природоохоронній зоні Шацьких озер, у Карпатах та місті Винники.

Учасники ініціативної групи закликають студентів і викладачів ЛНАМ подолати страх, який призвів до п’ятнадцятирічного панування Ігоря Пилатюка в академії, та долучитись до відкритого протесту проти ректора.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.