Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

пункт пропуску

goloskarpat.info

Вівторок, 18 березня 2014, 11:56

Львівська облрада звернулася до прем'єра щодо відкриття пішого пункту пропуску Смільниця-Кросьценко

пункт пропуску

Львівська обласна рада звернулася до прем'єр-міністра Яценюка з проханням дати доручення щодо вирішення питання відкриття пішого пункту пропуску "Смільниця – Кросьценко".

"За" відповідне рішення проголосувало 72 депутати.

Як зазначає автор проекту рішення депутат Павло Хобзей, у 2010 році був призупинений рух пасажирського поїзда міжнародного сполучення "Хирів (Україна) – Загуж (Польща)".

Через це тисячі людей по обидва боки кордону залишилися без можливості вільно перетинати кордон, що значно знизило рівень розвитку туризму та прикордонної торгівлі по обидві сторони кордону.

За словами Хобзея, цю пропозицію підтримують прикордонні служби з української та  польської сторони, а також органи місцевого самоврядування сусідньої держави й особисто Воєвода Підкарпатський Малгожата Хомич-Шмігєльська, до компетенції якого і входить будівництво пунктів пропуску.

Додамо, що "Смільниця – Кросьценко" на українсько-польському кордоні є пілотним пунктом пропуску, який розташований повністю на території Республіки Польща. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.