Варіанти,  24 березня 2014

Культурні варіанти на тиждень

Про те, які культурні події відбуваються цого тижня у Львові. 

Понеділок, 24 березня

Засідання клубу ТАМ. Арт-кафе Квартира, 35, 19.00

Під час чергової зустрічі мистецького клубу ТАМ відбудеться розмова про роботу швейцарсько-американського художника Крістіана Марклея. Запрошує і розказує координатор клубу – Біба Шульц.

Концерт Pianoboy. Львівська філармонія,  19:00

Музикант Дмитро Шуров презентує альбом «Не прекращай мечтать».

Шуров був учасником гурту «Океан Ельзи», один з засновників проекту Esthetic Education. Співпрацював з Земфірою.

Мультфільм Ріо 2

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 11:15, 13:15, 17:15, 19:15; (3D): 10:00, 12:30, 14:45, 16:45, 18:45

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Синій зал, 3D): 10:20, 12:20, 14:20; (Червоний, 3D): 17:30

Голубчик та Перлинка – солідне подружжя, що виховує трьох милих діточок на околиці сонячного Ріо-де-Жанейро.

Їх старша донька Карла дуже любить музику, молодша Біа – неймовірно розумна дівчинка.

Єдиного сина щасливого подружжя звати Тьяго і він обожнює пригоди. Перлинка переконує усіх в тому, що дітям необхідно побачити життя справжніх вільних птахів.

Дружня та галаслива компанія відправляється у ризиковану подорож до берегів річки Амазонки.

Вони ще не знають, що Найджел досі живий та чекає не дочекається як би хитріше спланувати помсту родині блакитних папуг.

Вівторок, 25 березня

Вистава Або-Або. Театр ім. Марії Заньковецької, камерна сцена, 17.00

"Або… Або – це пошук рішення, це коротка мить цілого життя. Перед нами постає постать безкомпромісної жінки для якої не існувало золотої середини.

Перед очима пробігають спогади з дитинства, зустріч з коханим, оточення в еміграції, люди, що були поряд тощо.

Кожний крок, кожне слово втілюють прагнення жінки бути на рідній землі, хоч це перебування може бути і не досить безпечним; бажання вірити у те, що можна відбудувати втрачений рай і жити у цьому безпечному і затишному місці".

Презентація книжки Сто загадок Симфосія. Книгарня Є, 18:00

«Загадки» пізньолатинського автора Симфосія – не так для відгадування, як для нагадування про те, що на світ речей, природний світ, людина покликана дивитись дивуючись.

Якщо знання живить думку, то подив спонукає її до руху. Спробою таких «мандрівок» думки є есеїстичні коментарі перекладача й письменника Андрія Содомори; жанрово є вони, фактично, продовженням есеїв, що у книжці «Наодинці зі словом» (1999).

Андрій Содомора, услід за античним автором, пропонує читачеві несподівану інтелектуальні гру: впізнати слово через низку асоціацій, натяків, подивитись на буденне з іншого кута зору.

Серія майстер-класів Весняні канікули в музеї. Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького, 14.00-17.00

Майстер-клас із друку гравюри Портрет Тараса Шевченка, тематична екскурсія «Поезія Шевченка в творах художників».

Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького запрошує школярів та молодь. Попередній запис обов’язковий.

Тел.: 235 88 56; 067 609 75 26

Фільм Далласький клуб покупців. Львівський палац мистецтв, 19:00

В основі сюжету – реальні події. 1985 рік. Техаському ковбою, гравцеві та хулігану ставлять страшний діагноз СНІД і дають не більше місяця життя.

Але винахідливий головний герой не здається. Разом з новим другом він налагоджує вигідний бізнес – контрабанду нелегальних ліків – і організовує Далласький клуб покупців.

Середа, 26 березня

Арт-обєктСергіяПетлюка: Stand by.Культурно-мистецький центр Дзиґа

«Проект не про революцію, не про війну, не про події навколо. Проект про внутрішній «надлом». Про відчуття, коли усвідомлюєш, що «курок» в голові натиснуто і вороття назад не має».

Stand by (англ.) – бути присутнім, бути свідком;  залишатися в стороні, бути пасивним, бути безстороннім глядачем, не втручатися; бути наготові

Розмова про соціоніку з Іриною Зарицькою. Книгарня Є, 18:00

Яка шкода буває від штампування соціотипами та яка користь і шкода від стереотипів? Що таке соціоніка і чим вона корисна? Модель А: з якого боку підходити і що з нею робити. Короткий опис кожного типу.

Ірина Зарицька – філолог, психолог.

Серія майстер-класів Весняні канікули в музеї. Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького, 14:00-17.00

Майстер-клас пейзажу в техніці акварелі за мотивами творчості Шевченка і тематична екскурсія «Автопортрети Шевченка».

Національний музей у Львові ім. Андрея Шептицького запрошує школярів та молодь.

Фільм Need for Speed: жагашвидкості

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси (3D): 12:00, 14:00, 16:30, 18:30, 19:00, 20:45, 21:00, 21:30

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Синій зал, 3D): 16:30, 19:00, 21:20

Тобі – автомеханік та вуличний гонщик. Діловий партнер, якому від завжди довіряв, підставляє і він опиняється за гратами.

Вийшовши на свободу, Тобі вирішує помститися, подає заявку на участь у перегонах і його чекає подорож дорогами країни, постійний рух уперед, коли з дня у день потрібно додавати швидкості.

Починаючи з 1994 року, відеогра про перегони тримає пальму першості та лишається самою успішною у своєму жанрі.

Більше того, разом з усіма своїми продовженнями та спін-оффами, «Need for Speed» являється однією з найбільш популярних ігор у світі за весь час

Четвер, 27 березня

Вечір короткого метру Нова Зеландія. Львівський палац мистецтв, 19:00, 21:00

Підбірка короткометражок з Нової Зеландії. У програмі:

ДЕСЯТЬ ТИСЯЧ ДНІВ. Дарбі Дункан переконаний, що він помре на десятитисячний день життя. Але коли він зустрічає Арабелла на похоронах свого двоюрідного брата, все йде не за планом.

ПЕРЕВАЖАЄ ГОЛУБИЙ.Коли два одиноких символи свят нарешті зустрінуться вперше, спочатку мають місце ревнощі, его і невирішені проблеми дитинства.

ВДВІЧІ ЩАСЛИВІШИЙ.П’ятнадцятирічний Рорі несе рюкзак, в якому саморобні феєрверки, камера Polaroid і кишеньковий ніж. До кінця дня, він використає усі ці предмети.

НІЧОГО ОСОБЛИВОГО. Біллі стає предметом поклоніння, коли його божевільна мати вирішує, що він реінкарнований Ісус.

ВИБІР НОЧІ.15-річний Джеймс повинен зробити вибір: залишитися з новою подругою або піти в стрип-клуб з друзями? Розриваючись між гормонами, почуттями і байдужістю, Джеймс постає перед нелегким вибором.

ЧУДОВО! Дві літні дами, які постійно змагаються між собою, налаштовують своїх онуків в гонці один проти одного, щоб побачити, хто може відвідати більшу кількість країн.

ЦE ВОНА. Споглядаючи себе в муках пологів, Еві розповідає, що життя приготувало для її маленької дочки, люблячого чоловіка і шестирічної «сучки», яка одного дня забере його прихильність і зруйнує життя Еві.

СИГНАЛЬ, ЯКЩО В ТЕБЕ СТОЇТЬ. Загадковий молодий музикант стає слухачем брудної історії старого таксиста під час їзди на пекельному таксі.

Книжкові обговорення Сектор критики.Книгарня Є, 18:00

Щомісячне обговорення популярних книжок місяця за участі літературознавців Віктора Неборака, Ігоря Котика, Андрія Дрозди.

Тема розмови березня – романи Мирослава Дочинця «Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії» та «Горянин», за які автор цьогоріч здобув Шевченківську премію.

Концерт Кращі оперні хори. Львівська філармонія, 19:00

Симфонічний оркестр K&K Philharmoniker та K&K Opernchor виступить під керівництвом австрійського диригента Мартіна Кершбаума та українського хормейстера Василя Яциняка.

У програма концерту: твори Вольфганга Амадея Моцарта, Джузеппе Верді, Гаетано Доніцетті, Миколи Лисенка, Ріхарда Вагнера, Джакомо Пуччіні, Джоаккіно Россіні, Жорж Бізе

П’ятниця, 28 березня

Вистава Анатомія Театру. Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, 18:30

Вистава для глядачів, які хотіли дізнатися, що відбувається за кулісами: як актори готуються до виходу на сцену, як монтуються декорації, як в дивній істериці бігають туди-сюди працівники Театру, щоб тільки чогось не забути, не загубити, не пропустити чи не втратити. Вистава переносить у стихію підготовки до народження витвору мистецтва у жанрі гротеску. За мотивами нарису Карела Чапека «Як ставиться п’єса».

Виставка Мистецтво виживання. Державний природознавчий музей НАНУ

Завдяки спеціальним пристосуванням, що формувалися впродовж тривалого часу, тварини розвинули дивовижне мистецтво виживання.

Ідеї природи ж виявилися настільки досконалими, що впродовж віків людина намагалася розгадати таємниці пристосувань тварин і використати їх для свого повсякденного життя.

Виставка реалізована в рамках проекту «Природничий музей: від теорії еволюції життя до практики живого музею».

Концерт INMEMORIAM. Львівська філармонія, 19.00

Концерт  IN MEMORIAM світлій пам’яті Тетяни Чекіної відбудеться за участі скрипаля-віртуоза та чоловіка піаністки Олега Криси.

У програмі концерту: Симфонічна поема «Чарівне озеро» Анатолія Лядова, Концерт для скрипки з оркестром Ре мажор, оp. 35 Петра Чайковського,  Симфонічна сюїта «Шехеразада» Миколи Римським-Корсаковим.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.