Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гроші

poltava.pl.ua

Вівторок, 25 березня 2014, 18:01

Для допомоги кримчанам-біженцям на Львівщині потрібно 2,2 млн грн щомісячно

гроші

Для надання адресної допомоги кримчанам, які мешкають зараз на Львівщині, щомісяця необхідно приблизно 2,2 млн грн., – Ірина Сех

Про це повідомила голова Львівської ОДА Ірина Сех, передає прес-служба адміністрації.

«Наразі ми даємо собі раду з допомогою добрих людей. Але за нашими підрахунками для надання адресної допомоги кримчанам, які проживають зараз на Львівщині, щомісяця необхідно приблизно 2,2 млн. грн. Це з врахуванням прожиткового мінімуму, середнього розміру пенсій», – сказала Ірина Сех.

Вона наголосила, що для Львівщини дуже важливий досвід ООН у роботи з переселеними особами, адже у нашому регіоні й надалі шукатимуть прихисток мешканці Криму. Зараз в області тимчасово перебувають вже 1200 кримчан, половина з яких – діти. Орієнтовно 80% прибулих – кримські татари, з них понад 70% – жінки та діти. 119 дітей навчається у школах Львова та області, одна дитина – в ліцеї ім. Героїв Крут, ще одна – в спеціалізованій школі для дітей з вадами слуху, 14 діток відвідують дошкільні установи.

«Маємо хороші новини. Сім’ї кримських татар збільшуються. 14 березня у Дрогобицькому пологовому будинку кримчанка народила дівчинку. Це третя дитина в їхній родині. Знову ж таки у Дрогобичі пологи приймали у ще однієї кримської татарки. 23 березня вона народила сьому дитину, хлопчика. І породіллі, і немовлята почуваються добре. За ними закріплені патронатні служби», – зауважила Ірин Сех.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.