Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

снопківський парк

Четвер, 27 березня 2014, 15:53

Комунальники вирубують Снопківський парк під забудову, – Правий сектор

снопківський парк

Сьогодні зранку працівники державного підприємства «Парк Високий Замок», під керівництвом свого директора Процикевича Романа Івановича почали вирубку дерев у Снопківському парку зі сторони вулиці Кримської.

Про це повідомила прес-служба Правого сектору.

Виконком міської ради Львова уже тричі намагався віддати цю території під забудову. Однак, завдяки діям мешканців та їх представника - Галини Янко та прокуратури, дані рішення вдалось відмінити.

Півтора року місцеві мешканці боролись із чиновниками бюрократичними методами, прокуратура винесла близько 20 постанов про протест на рішення виконкому. На даний момент, як стало відомо від Галини Янко, вже є розроблено межі парку Снопківський, в яких парк збільшено. Розуміючи це, забудовники вирішили скористатись ситуацією напіввійни в Україні.

27 березня 2014 року, прокинувшись, люди побачили, що частина дерев уже спиляні й догорають у вогнищі на території парку.

«Ми не вирізали парк і не готували жодного будівельного майданчику, а лише проводили санітарну чистку дерев. Зрізали тільки трухляві і покручені дерева, жодного нормального дерева не чіпали». – заявив Процикевич. Чоловік стверджував, що має документи з інвентаризації та чіткий план вирубки хворих дерев, проте не зміг їх продемонструвати.

На місці роботи комунальників чітко видно повномасштабне винищення усіх насаджень на певній території. Зрізали і старі й молоді дерева. Зрозумівши, що самостійно мешканцям не вдасться зупинити вирубку, люди зателефонували на гарячу лінію Правого сектору. Зауважимо, що поруч уже ведеться будівництво шестиквартирного будинку.

На місце події прибув політ референт організації - Віталій Сергатюк з кількома активістами. Хлопці пояснили робітниками, що зрізати дерева без документів – це порушення законодавства, що тягне за собою накладення штрафу. Також до парку прибули міліціонери, котрі склали протокол про незаконну вирубку дерев.

Наразі активісти Правого сектору ведуть цілодобове чергування на території парку для того, щоб убезпечити територію від нічної вирубки дерев, як часто роботи київські забудовники.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.