Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

утилізаційний збір

pohlyad.com

П'ятниця, 28 березня 2014, 10:15

Верховна Рада має намір скасувати утилізаційний збір та акциз на переобладнання авто

утилізаційний збір

Верховна Рада України прийняла за основу проект закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відміни утилізаційного збору та акцизу з переобладнання транспортного засобу)

Про це повідомила прес-служба парламенту.

Законопроектом (реєстр.№4238) пропонується скасувати сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та звільнити від оподаткування акцизним податком операції з переобладнання ввезеного на митну територію України не підакцизного транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль.

Нагадаємо, 2 серпня 2014 року тодішній президент Віктор Янукович підписав закон про утилізаційний збір. Ще раніше Мінекології запропонувало ввести збір з імпортерів та виробників автомобілів, за кошти від якого планується створити систему утилізації непридатних до використання транспортних засобів. В результаті подорожчають як імпортні, так і вітчизняні автомобілі - зараз міністерство обговорює тариф в 1-1,5 тис. грн. з кожного автомобіля.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.