Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

снопківський парк

facebook.com/galyna.yanko

П'ятниця, 28 березня 2014, 16:10

ЛКП пиляє здорові дерева у Снопківському парку під забудову, – адвокат

снопківський парк

Вчора, 27 березня на території Снопківського парку почалася вирубка здорових дерев, а ЛКП стверджує, що дерева сухі.

Про це повідомила на прес-конференції адвокат, арбітр Міжнародного комерційного арбітражного суду при міжнародній неприбутковій асоціації "Європейська арбітражна палата" Галина Янко, передає кореспондент Варіантів.

«Вчора в парку почали спилювати здорові дерева, мотивуючи це санітарною очисткою. Очистка проводилася ще 2 дні перед тим, але там справді спочатку було збирання сміття, лежачої деревини, тобто все було абсолютно нормально. Станом на вчорашній ранок було порізано 64 дерева. Принаймні так зафіксували громадяни, які там проживають», – повідомила адвокат Галина Янко.

За словами очевидців дерева навіть не намагались вивозити. Одразу ж проводили спалювання. Документів на дану очистку парку ні в кого не було.

Вирубку і спалювання дерев було припинено лише тоді, коли на місце події прибули представники Правого сектору та телекомпаній. Міліція викликала слідчо-оперативну групу.

Сьогодні міліція надала акт інвентаризації зелених насаджень Снопківського парку. Проте Галина Янко ставить під сумнів справжність даного акту.

«Ми зупинили зрізку на ходу і як не дивно в акті вказана рівно та кількість дерев, яка була зрізана вчора. Всі вони визнані сухими для зрізки. Це паркова зона і там не можна просто так зрізувати дерева. Крім того, вчора телекомпанія брала коментар в людей, які працювали там на місці і вони чітко повідомили, що їм сказали це вирубувати, бо тут буде будинок. Тобто зрозуміло, що там не є санітарна очистка. Даний акт фіксований 10 місяцем 12 року, рівно тоді, коли був перший детальний план території забудови вулиці Кримської, який був відмінений дякуючи зусиллям Прокуратури і громади. Це та територія і та полоса, яка мала йти під забудову і зараз вона почала вирізатися», – заявила Янко.

Внаслідок цих подій були висунуті основні вимоги, серед яких: звільнення керівника ЛКП "Зелений Львів.Високий Замок"; відсторонення від роботи до закінчення слідства ВО начальника управління екології та благоустрою; винесення на наступну сесію голосування, що стосується технічної документації, щодо збільшення меж парку; створення алеї Небесної Сотні на вул. Кримській, де відбувалась вирубка дерев.

«Все що є навколо нас – це власність територіальної громади. Не можна одноосібно розпоряджатися ні рослинами, ні будівлями, ні будь-яким майном і робити це на шкоду територіальній громаді. Все можна підвести під закон, але є один злочин – порушення присяги, який говорить, що цей чиновник має працювати на користь територіальної громади, якщо він порушив присягу і якщо це не підпадає під кримінальну відповідальність. Це повинно підпадати під громадський осуд та інші засоби впливу громади», – зазначив заступник керівника організації "Правий сектор" у Львівській області Віталій Сергатюк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.