Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ВРУ

image.tsn.ua

Середа, 6 червня 2012, 10:47

Рада ввела додаткові гарантії незалежності суддів

Верховна Рада України посилила гарантії незалежності суддів. За прийняття в цілому законопроекту №10425 «Про внесення змін у деякі законодавчі акти (про посилення гарантій незалежності суддів)» проголосувало 266 депутатів при 226 мінімально необхідних.

 

З метою зменшення впливу на процес призначення, обрання суддів і посилення гарантій їхньої незалежності новий закон зводить роль Президента й Ради в призначенні суддів лише до ухвалення рішення на підставі й у рамках подань органів, відповідальних за формування суддівського корпусу - Вищої ради юстиції й Вищої кваліфікаційної комісії суддів - без вирішення питання про можливість або неможливість призначення або обрання рекомендованого зазначеними органами кандидата на посаду судді.

Крім цього, для подолання проблеми, пов'язаної з неприпустимістю зволікання із призначенням суддів на посаду безстроково після закінчення 5-річного строку перебування їх на посаді, урегульоване питання розгляду відповідного подання про призначення судді парламентом.

Як уже повідомлялося, відповідно до закону «Про судоустрій і статус суддів», на перший 5-річний строк суддів призначає Президент, у тому випадку, якщо судді добре зарекомендують себе після закінчення цього строку й при цьому виявлять бажання працювати суддею далі вони можуть бути рекомендовані до призначення на посаду судді безстроково і це рішення вже затверджує парламент.

Джерело: Інформаційне агентство «Українські Новини»

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.