Варіанти,  2 квітня 2014

Музика народів світу. Eстонія

Минулого тижня у Таллінні відбулася одна з найбільших музичних подій у Прибалтиці.

Tallin Music Week – це понад 30 сцен та найрізноманітніші жанри музики.

Протягом трьох днів на кількох фестивальних сценах виступило понад 200 музичних гуртів та музикантів, в основному з північних та прибалтійських країн.

Відкрив фестиваль президент Естонії Томас Хендрік Ільвес, а спеціальними гостями були учасниці російської панк-групи Pussy Riot. Щороку фестивалю відвідує понад 15 тисяч шанувальників музики.

Наступний фестиваль відбудеться через рік, ну а ми пропонуємо кілька найпопулярніших естонських музичних проектів до прослуховування.

За інформацію про цей фестиваль, а також про цікаві естонські гурти дякуємо виконавчому директору МО "Дзига" Юлії Хомчин, яка відвідала цей музичний захід. 

Гурт CarrotLights – це джаз, поп та імпровізація. Музиканти є учасниками багатьох інших відомих гуртів. Мали спільні проекти з багатьма закордонними музикантами і популярні в Естонії.

CashTomi. Цей співак з вулиці прорвався відразу на велику сцену і отримав визнання та важливі нагороди, зокрема Estonian Hip-Hop Awards as.

 

DVPH. Двоє музикантів: Dragan Volta і Põhjamaade Hirm працюють над цим проектом понад 6 років. Популярні у Естонії та Фінляндії.  

ElephantsFromNeptune експериментують з рок-музикою.

EstradaOrchestra – квартет з Таллінна. Їхня музика – це суміш джазу, фанку, електронної музики і диско 70-х.

Faun Racket

Гурт було засновано восени 2012 року.  Це продюсер Andres Lõo та музикант Talis Paide.

Andres Lõo створює музику до фільмів, також відомий як вокаліст та музикант, учасник гуртів: Luarvik Luarvik, Opium Flirt, Faun Racket.

Talis Paide – талановитий мультиінструменталіст, учасник гуртів State of Zoe і Kosmosepealinn.

Frankie Animal

Один з популярних гуртів в Естонії, нагороджений престижними музичними преміями. Їхню творчість порівнюють з музикою Local Natives, Arctic Monkeys and Norah Jones.

Gee – це проект відомого естонського продюсера, діджея та соло-артиста.

I Wear* Experiment

SandraSillamaa – музикантка та вокаліста, яка працює з естонською етно-музикою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.