Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

снайпер

ua.112.ua

Четвер, 3 квітня 2014, 13:28

Янукович керував організацією убивств активістів Євромайдану, – СБУ

снайпер

Так звана антитерористична операція силовиків під час акцій протесту у Києві була спланована для вбивства активістів Майдану і виконувалася під керівництвом Віктора Януковича.

Про це заявив голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу у четвер, передає "Голос України".

"Спланована у вигляді антитерористичної операції організація вбивств людей 18 лютого відбувалася за безпосереднього і прямого керівництва Віктора Януковича", - сказав Наливайченко.

За його словами, встановлено, що працівники СБУ також виконували злочинні накази.

"108 бійців спецпідрозділу "Альфа" у вигляді штурмової групи були висаджені на дах Будинку профспілок і рухалися далі на 7 та 8 поверхи. Їх зупинила пожежа у приміщенні. Вони були повністю озброєні - автоматами Калашникова та снайперськими гвинтівками", - поінформував голова СБУ.

Крім того, за словами Наливайченка, за злочинним наказом Якименка та Захарченка (на той час керівники СБУ та МВС) було виставлено снайперські групи на дахах будинків за адресами Хрещатик 7/11 та Костьольна 6.

"Розслідування встановило плани, накази та особи безпосередніх виконавців і передало ці матеріали до Генпрокуратури. Зокрема, наразі допитуються колишні керівники "Альфи", які співпрацюють зі слідством", - заявив Наливайченко.

Нагадаємо, у СБУ також повідомили, що на затримання Януковича вже є дозвіл.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.