Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

правий сектор

П'ятниця, 4 квітня 2014, 15:32

У Правому секторі є агенти впливу різних країн, – експерт

правий сектор

У структурі "Правого сектору" є різні сили і агенти впливу різних країн. Одні просто доповідають ситуацію всередині України своєму керівництву, інші - активно розпалюють обстановку.

Про це в інтерв'ю Лігабізнесінформ розповів колишній голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.  

"Правий сектор, точніше, організації, які в нього входять і найбільш активні члени, мені відомі з давніх пір - з 90-х років. Вони спочатку діяли під егідою УНСО, потім роз'єдналися на Білий молот, Тризуб, Патріот Батьківщини і не тільки. Їх бойовики брали участь у конфліктах в Грузії, Придністров'ї та Чечні. Всі вони давно перебувають у полі зору спецслужб, як українських, так і закордонних. Деякі завербовані, деякі перебувають на гачку правоохоронців, так як здійснювали кримінальні злочини, але свідомо не були покарані", зазначив Маломуж.

За словами Маломужа, впровадження "Правого сектору" в мирну багатотисячну акцію протесту почалося, коли виникла необхідність радикалізувати ситуацію. "Причому, зверніть увагу, що в моменти найбільш гострих зіткнень Правого сектора там не було", розповів експерт.

За словами Маломужа, Правий сектор - це технологія, інструмент.

"Але при цьому не значить, що в майбутньому з нього не вийде самостійна політична сила. Наприклад, трансформацію Правого сектора в партію і висування свого кандидата на вибори президента я розглядаю як спробу окремих представників вийти з підпілля і з часом відмежуватися від радикалів", сказав експерт.

Нагадаємо, 7 березня лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош заявив, що кандидуватиме в президентських виборах 25 травня 2014 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.