Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сільськогосподарська продукція

vin.gov.ua

Субота, 5 квітня 2014, 14:56

Польські аграрії занепокоєні відміною мит на ввіз української продукції в ЄС

сільськогосподарська продукція

Виробники сільгосппродукції у Польщі непокояться ініціативою Європарламенту щодо скасування частини мит для українських виробників. 

У четвер, 3 квітня, Європарламент схвалив рапорт польського євродепутат Павела Залєвського про значне зниження експортних мит для українських товаровиробників.

Однак у Європі повстало питання – чи цей крок, який має допомогти слабкій українській економіці, не зашкодить інтересам місцевих продуцентів, - повідомляє "Польське радіо". 

Тому у рапорті передбачені винятки: без мита з України до ЄС буде імпортуватися лише обмежена кількість "вразливих продуктів": збіжжя, свинини, яловичини та курятини.

На думку голови Ради аграрних палат Польщі Віктора Шмулєвича, ці обмеження є недостатніми і все одно ставлять інтереси польських сільгоспвиробників під загрозу.

На його думку, польським підприємцям також може зашкодити економічний конфлікт України з Росією та проблема з доступом до чорноморських портів.

Нагадаємо, за ініціативою Європарламенту на півроку ЄС скасує 98% мит для українських виробників.

Це має принести українській економіці близько 500 мільйонів євро.

Минулого року Польща експортувала сільгосппродукцію майже на 20 мільярдів євро. Понад 78% експорту потрапило до країн ЄС.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.