Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

кордон

gazeta.lviv.ua

Понеділок, 7 квітня 2014, 11:33

Від сьогодні перебування росіян на Україні обмежено до 90 днів

кордон

Від сьогодні, 7 квітня, для громадян Російської Федерації змінюються терміни тимчасового перебування на території України.

Про це повідомила прес-служба Держприкордонслужби України.

Це рішення було прийнято Кабміном у відповідь запроваджених обмежень російською стороною, яка, починаючи з 1 січня 2014 року, встановила схожі терміни перебування на території Російської Федерації для громадян України.

Тепер громадяни Російської Федерації, які на законній підставі прибули в Україну, можуть тимчасово перебувати на її території не більш як 90 днів протягом 180 днів з дати першого в’їзду, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України.

У разі виявлення фактів невиконання громадянами РФ вимог щодо терміну перебування на території України під час в’їзду в Україну – співробітники Держприкордонслужби України відмовлятимуть їм у перетинанні державного кордону, а за порушення терміну перебування під час виїзду з України притягуватимуть до адміністративної відповідальності.

Дія цієї постанови не застосовуватиметься відносно громадян РФ, які перетинають українсько-російський кордон у рамках Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про порядок перетинання українсько-російського державного кордону жителями прикордонних регіонів України та Російської Федерації від 11.10.2011 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.