Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

герої майдану

wz.lviv.ua

Понеділок, 7 квітня 2014, 14:18

Львів'яни проголосували за перейменування вулиці Гвардійської на Героїв Майдану

герої майдану

Більшість львів’ян, що взяли участь в Інтернет-опитуванні, вважає, що вул Гвардійську потрібно перейменувати іменем Героїв Майдану.

Саме такими є результати Інтернет-опитування серед львів'ян, передає прес-служба Львівської міськради.

Результати опитування передані комісії з перейменування вулиць, щоб пройти офіційну процедуру перейменування.

На офіційному порталі Львівської міської ради у опитуванні загалом взяли участь 3322 людини. З них 2225 (67%) осіб проголосували за те, аби вул Гвардійську назвати Героїв Майдану.

Ще 610 (18,4%) осіб проголосувало за те, аби вул Чернівецьку назвати Героїв Майдану і лише 487 (14,7%) осіб підтримали перейменування вул Університетської.

У соціальній мережі Фейсбук 131 людина (53,5%) підтримала перейменування вул Гвардійської, 62 людини (25,3%) – вул Чернівецької та 52 людини (21,2%) – вул Університетської.

Нагадаємо, за пропозиціями громадськості та істориків, у Львові обрали три вулиці, які можуть носити назву Героїв Майдану. Серед них – вулиці Університетська, Чернівецька та Гвардійська. Їх і було запропоновано для голосування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.