Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

утилізаційний збір

obozrevatel.com

Вівторок, 8 квітня 2014, 16:33

Верховна Рада скасувала утилізаційний збір та акциз на переобладнання авто

утилізаційний збір

Верховна Рада ухвалила проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відміни утилізаційного збору та акцизу з переобладнання транспортного засобу) (№4238).

Про йдеться на сайті парламенту.

Законопроектом (реєстр.№4238) скасовується сплата екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та звільнити від оподаткування акцизним податком операції з переобладнання ввезеного на митну територію України не підакцизного транспортного засобу у підакцизний легковий автомобіль.

Нагадаємо, 2 серпня 2014 року тодішній президент В. Янукович підписав закон про утилізаційний збір. Ще раніше Мінекології запропонувало ввести збір з імпортерів та виробників автомобілів, за кошти від якого планується створити систему утилізації непридатних до використання транспортних засобів. В результаті подорожчають як імпортні, так і вітчизняні автомобілі - зараз міністерство обговорює тариф в 1-1,5 тис. грн. з кожного автомобіля.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.