Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

сховища

Вівторок, 8 квітня 2014, 17:45

Тільки 50% захисних споруд підприємств Львова знаходяться в робочому стані, – Іваніцький

сховища

50% захисних споруд для працівників підприємств міста Львова знаходяться в робочому стані та готові до використання, інші 50% – розвалені.

В той же час захисні споруди для населення готові на 100%. 

Про це на прес-конференції повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Львівської міської ради Віктор Іваніцький. 

Захисні споруди підприємств створенні для укриття працівників і службовців, при введені воєнного часу. У такому разі працівники підприємств міста переходять на цілодобовий режим роботи. 50% таких захисних споруд міста Львова зруйновані. 

В той же час, як запевнив Віктор Іваніцький, план укриття населення Львова розроблений на 100%. 

"Зараз ми займаємось інтенсивною підготовкою захисних споруд. За останній тиждень - півтори ввели 15 захисних споруд із неготових на обмежено готові, тобто йде інтенсивна робота", - зазначив Віктор Іваніцький.

Укриттям для населення можуть служити підземні автостоянки, підземні переходи,  підвальні приміщення і т.п.

Підвали та інші заглиблення, які пристосовуються під простіші укриття, повинні бути достатньо міцні, з огороджуючими конструкціями з негорючих матеріалів (бетон, камінь, цегла).

В укриття у підвалах будинків рекомендовано приймати 50-300 чоловік з розрахунку 0,5-1,0 м2 на людину при об'ємі приміщень на одну людину не менше, ніж 1,5 м3. 

Нагадаємо, раніше прес-служба ОДА повідомляла, що лише 8% захисних споруд Львівщини повністю готові до використання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.