Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівобленерго

loe.lviv.ua

Вівторок, 8 квітня 2014, 14:11

"Львівобленерго" переобладнало понад 1000 лелечих осель

львівобленерго

Вже десятий рік поспіль ПАТ „Львівобленерго” в рамках Міжнародного соціального проекту „Захист білого лелеки” переобладнує лелечі оселі на опорах ліній електропередачі і зберігає життя бузьків. Цієї весни „відсвяткувати новосілля” зможуть ще 218 лелечих родин.

Про це повідомляє відділ корпоративних зв'язків ПАТ "Львівобленерго".

Бузьки полюбляють гніздитися на опорах ліній електропередачі. Це небезпечно для життя птахів та створює незручності для енергетиків. Молоді лелечата під час перших спроб вильоту з гнізда можуть зіткнутись з проводами. Як наслідок, виникає замикання в електромережі, перерва в електропостачанні, а молоді лелечата — гинуть.

Крім цього, у дощову погоду намокле гніздо стає електропровідним, що теж є загрозою для лелечої родини і при цьому збільшує технологічні витрати електричної енергії.

Працівники ПАТ „Львівобленерго” під час щорічних планових оглядів ліній електропередачі виявляють гнізда лелек, які знаходяться на опорах повітряних ліній.

В осінньо-зимовий період, коли лелеки відлітають у вирій, Товариство власними силами та коштами виготовляє і встановлює основи, на які переносяться рештки старого гнізда.

Переобладнуючи лелечі оселі, енергетики водночас захищають і птахів, і повітряні лінії електропередачі. Жити у цих гніздах лелекам безпечніше, адже вони змонтовані високо над проводами, що запобігає ураженню птахів струмом, а гнізда надійно закріплені і не загрожують падінням на лінії електропередачі.

Цьогоріч ПАТ „Львівобленерго” загалом встановлено 218 платформ під лелечі гнізда, зокрема у Сокальському та Жовківському РЕМ — по 19 платформ, Мостиському РЕМ — 16, Пустомитівському РЕМ — 15, Стрийському та Миколаївському РЕМ — по 14, Радехівському та Буському РЕМ — по 13; Яворівському та Кам’янка-Бузькому РЕМ — по 12, Городоцькому РЕМ — 11, тощо.

Для довідки.

З 2005 року ПАТ „Львівобленерго” у співпраці із львівськими орнітологами бере активну участь у Міжнародному соціальному проекті „Захист білого лелеки”.

Загалом з 2005 по 2014 рік включно працівниками ПАТ „Львівобленерго” встановлено 1015 платформ під лелечі гнізда.

На сьогодні досвід ПАТ „Львівобленерго” у впровадженні проекту „Захист білого лелеки” вже перейняли й інші енергопостачальні компанії України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.