Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

корупція

uareview.com

Середа, 9 квітня 2014, 11:22

Українці вважають, що владі насамперед треба боротися з корупцією (соцопитування)

корупція

Більшість українців вважають, що першочергово потрібно провести реформи у боротьбі з корупцією (63%) та в економіці (61%).

Про це йдеться в результатах дослідження соціологічної групи «Рейтинг».

На думку 42% респондентів, реформ також потребують армія та оборона та забезпечення територіальної цілісності України (33%). 35% опитаних очікують реформ в охороні здоров’я, 30% – в соціальному захисті населення, 28% – промисловості, 25% – сільському господарстві, 21% - в міліції.

При цьому, на Заході більш виразно підтримують необхідність реформування армії та забезпечення територіальної цілісності України, на Сході та Донбасі – реформування економіки і промисловості, на Півдні – сільського господарства, в Центрі – охорони здоров’я. Проте всюди на перших позиціях – необхідність боротьби з корупцією.

Серед основних критеріїв, за якими повинна проводитися люстрація в Україні, більше половини опитаних (54%) назвали причетність до корупційних схем (54%). Значно менше (10%) зазначали, що основним критерієм люстрації має бути причетність особи до політичної корупції, зміни політичної орієнтації, 7% – причетність до певної ідеології, яка, на їх думку, може шкодити країні, 6% – причетність до порушення прав людини під час недавніх акцій протесту. Водночас, 10% респондентів висловились проти проведення люстрації, оскільки вона ще більше дестабілізує ситуацію в країні. 12% – не змогли визначитись.

Переважна більшість опитаних (71%) вважають, що люстрація повинна стосуватись осіб, які були причетні до корупції та протиправних дій незалежно від політичної орієнтації і часу перебування при владі. Водночас, 15% опитаних виступають за проведення люстрації осіб, що були причетні до корупції та протиправних дiй у 2010 - 2014 рр. (пiд час перебування при владi В.Януковича та М.Азарова). 5% – осіб, якi були причетні до корупції та протиправних дiй протягом 2005 - 2009 рр. (пiд час перебування при владi В.Ющенка та Ю.Тимошенко).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.