Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Абетка харчування

Середа, 9 квітня 2014, 15:41

У львівській школі відбулися уроки за програмою "Абетка харчування" від Нестле

Абетка харчування

Що таке вітаміни, вуглеводи і жири? Скільки їх треба споживати і в яких пропорціях?

Що і для чого ми їмо, як поводитися за столом, про національні особливості харчування та обрядові страви та багато інших цікавинок довідалися учні початкових класів Львівської спеціалізованої школи № 4 під час уроків здорового харчування за програмою "Абетка харчування", що була створена з ініціативи і коштом компанії "Нестле Україна".

Дітлахи класифікували різні продукти за групами, визначали, коли треба споживати овочі, фрукти, тваринну їжу і солодощі, щоб це було правильно і корисно.

А також насолоджувалися запахом і смаком покраяної на шматочки мандаринки відгадували загадки, цитували народні приповідки.

Відео, малюнки, ігри, динамічна розповідь учителя – 45 хвили уроку злітають як одна мить.

Заступник директора навчального закладу Ірина Гурка припускає, що, можливо, не всі батьки пильнують за правильним харчуванням своїх дітей, але у школі стараються, щоб малеча максимум довідалася про культуру правильного споживання та здорового способу життя.



"Над цією програмою працювали провідні фахівці зі сфери основ здоров'я та методології викладання у сучасній початковій школі, а також спеціалісти  Міністерства освіти та науки і Міністерства охорони здоров'я.

"Абетка харчування" отримала високу оцінку Науково-методичної ради з питань освіти Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України, а матеріали програми для 1-4 класів отримали схвалення та дозвіл цих міністерств", – зазначив керівник департаменту зв’язків із громадськістю Nestle в Україні Геннадій Радченко.

Він також наголосив, що компанія залучила до підготовки курсу дитячих психологів, лікарів-гастроентерологів та відомих художників, які мали досвід роботи з дитячими виданнями.

"На мою думку, це й забезпечило успіх у впровадженні нової програми, оскільки були враховані всі психологічні та фізіологічні особливості дітей 6-9 років. Ми також приділили велику увагу українським традиціям та культурі харчування і це сподобалось вчителям, які також високо оцінили модульну систему самої програми", – зауважив Геннадій Радченко.



Він також повідомив, що освітня програма "Абетка харчування" ініційована компанією в Україні в рамках глобальної програми "Нестле здорові діти".

Вона впроваджується в українських школах з 2009 року. За чотири роки до програми долучилася  майже 200 тисяч дітей початкових класів в Україні.

Вона передбачає, що отримати корисні знання можна не лише на уроках у школі, а й вдома. "Абетка" має свій канал на YouTube з он-лайн уроками. Також для діток на сайті програми були створені різноманітні ігри.

"Ми запрошуємо усіх малят та їхніх батьків створювати разом нові он-лайн ігри та випуски програми, котрі плануються у 2014 році", – додав Геннадій Радченко.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.