Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

mw2.google.com

Середа, 6 червня 2012, 13:47

У Бориславі на Львівщині депутати міськради виступають проти утворення госпітального округу

Депутати Бориславської міської ради прийняли звернення щодо недопущення утворення госпітального округу, аргументувавши свою позицію надзвичайно складною екологічною ситуацією в місті та високим рівнем захворюваності населення міста. Про це повідомляє прес-служба Бориславської міськради.

Вільна профспілка захисту підприємництва провела збори громадян у підтримку бориславської медицини і зібрано під резолюцією зборів 1694 підписи городян. Дані Звернення були скеровані у найвищі інстанції.

Депутати вирішили утворити комісію та напрацювати свої пропозиції щодо наступних кроків, як зі сторони влади, так і зі сторони громадськості.

Нагадаємо, Борислав знаходиться на діючому нафтогазовому родовищі. В невичерпному переліку найбільш болючих негативних наслідків, викликаних діяльністю нафтогазопромислових підприємств, першочергово можна назвати часті випадки відкритих виходу нафти та газу на поверхню, постійне забруднення ґрунтів, поверхневих вод високомінералізованими водами та шкідливими солями. В місті високий рівень загазованості приземного шару атмосфери – наявність в повітрі значних концентрацій газоподібних вуглеводнів природного походження (метану, етану, пропану, бутану та інших вуглеводнів метанового ряду) в місцях проживання людей та виробничих зонах. Така ситуація є однією з найбільших екологічних проблем м. Борислава.

Географічні особливості розташування  Борислава та транспортне сполучення з ним дають можливість жителям прилеглих гірських населених пунктів Дрогобицького, Турківського, Сколівського, Старосамбірського районів отримати якісну медичну допомогу. За 2011 рік в медичних закладах Борислава проліковано 1217 іногородніх хворих, що складає 13,72% від загальної кількості пролікованих хворих.

Не слід забувати, що до групи проблем міста Борислава окремим пунктом відноситься також і руйнування інженерної інфраструктури, насамперед доріг, у зв’язку із рухом по них великогабаритного технологічного транспорту нафтогазопромислових підприємств. Тому будуть створюватися нерівні умови доступу хворих для отримання медичної допомоги в Дрогобицькому районі і можливість виникнення екстремальних ситуацій при доставці важкохворих по зруйнованих дорогах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.