Варіанти,  11 квітня 2014

Варіанти на вікенд

Все ще триває Французька весна і показують багато французького кіно. Але протягом вихідних у Львові буде ще багато інших подій.

Музика

Концерт гурту Cover Jam.Music Lab, 21:00

Вечір живої музики з Cover Jam в MusicLab.

Концерт оркестру Cantabile Orchestra «Саундтреки: Шляхами легенд». Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, 18:00

Під час концерту звучатиме музика з фільмів Зоряні війни, Хроніки Нарнії, Пірати Карибського моря, Хоббіт, Володар Перснів, Гаррі Поттер, Індіана Джонс, Вогнем і мечем, Месники, Шерлок Холмс, серіалів Гра Престолів, Шерлок, Твін Пікс, комп’ютерних ігор World of Warcraft, The Elder Scrolls, Civilization та багато іншої.

Концерт хорової музики Світла музика капели Дударик. Львівський будинок органної і камерної музики, 19:00

У програмі: хорова музика Миколи Дилецького, Дмитра Бортнянського, Олександра Кошиця, Андрія Гнатишина, Кирила Стеценка, Мар’яна Кузана.

Кіно

Французька весна. Фільм Дипломатія.Кінотеатр Кінопалац, 19:30

У ніч з 24 на 25 серпня 1944 за наказом Гітлера Париж мав бути повністю знищений.

Військовий генерал Дітріх фон Хольтіц ніколи не вагався, виконуючи накази.

У цей ключовий для французької столиці момент відчайдушну спробу переконати генерала приймає шведський консул Рауль Нордлінг.

Французька весна. Довгі ночі короткого метражу. Кінотеатр Кінопалац, 23.40

«Довгі ночі короткого метра» у рамках Французької весни у Львові традиційно представляють добірку найкращих французьких короткометражних фільмів.

Більшість фільмів були представлені публіці на найпрестижніших французьких та світових кінофестивалях у Каннах, Клермон-Феррані, Нью-Йорку та Торонто.

Фантастичні драми, комедії, анімаційні фільми – кожен знайде щось до душі.

Фільм Ів Сен-Лоран

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 18:45

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Арт-зал): 11:20, 15:20, 19:10

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (Синій зал): 15:50, 21:20

Кінотеатр Копернік. Сеанси: 18:45

У Львові Французька весна і багато французького кіно протягом місяця. Серед очікуваних стрічок – фільм про життя відомого французького дизайнера Ів Сен Лорана, прем’єра якого відбулася у Львові цього тижня.

Джаліль Леспер, режисер фільму спілкується з Пьєром Берже, партнером Ів Сен Лорана і створює картину у першу чергу про любов двох чоловіків, про труднощі життя з генієм.

Ів Сен Лоран у фільмі – сором’язливий, часом невпевнений чоловік, постійно в депресіях і емоціях, часом жорстокий.

Режисер не показав натомість його відвертість і розкутість у моді. Найбільша любов його життя залишається на другому плані.

У фільмі всього кілька моментів, пов’язаних зі створенням його колекцій, зокрема історія колекції «Модріан».

Ів Сен Лоран був творцем сенсаційних колекцій, окремих стилів. Байкерські куртки, брючні костюми, шкіряні куртки, міні-спідниці – він був першим у багатьох речах. Все це залишається на бекс-стейджі картини.

Навіть стосунки з іншими дизайнерами не на професійному, Ів Сен Лоран закохується у приятеля ще одного генія у царині моди Карла Лагерфельда.

Вдалий підбір акторів, їхня професійна гра і неймовірно гармонійна музика до цієї історії, яку написав відомий французький композитор і музикант Ibrahim Maalouf – хороший варіант легкого кіно на вихідні.

Автори фільму також запевняють, що під час зйомок були використані оригінальні костюми Ів Сен-Лорана, а також справжні ескізи, що зберігаються у музеях.

А деякі діалоги у фільмі в точності відтворюють історичні події.

Фільм Виживуть тільки коханці

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 13:15, 21:30

Вампіри Адам та Єва разом понад тисячу років і декілька століть тому вирішили перестати вбивати людей заради свіжої крові, добувають її у лікарнях.

Розмірене життя парочки закінчується, коли у місто приїздить молодша сестра Єви – Ава.

Неврівноважена родичка готова постійно вбивати і невдовзі закохані мають тікати в Алжир, подалі від Ави. Однак неприємності звалюються на їхні голови з новою силою.

Фільм Борґман. Львівський палац мистецтв, 19:00

Борґман – втілення всіх міських кошмарів і містичних легенд. Ніхто не знає, ким насправді є ця істота і звідки вона з’явилася.

Звичайну родину, в чиє життя він увірвався, сіючи хаос, цікавить лише одне: як від нього позбутися.

Але зробити це виявляється зовсім не просто, адже випустивши одного разу свою злісну сутність на волю, Борґман не хоче заспокоюватися.

Фільм Шалений патруль

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:15, 14:15, 16:15, 19:30, 21:15, 23:15

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Червоний зал): 17:30; (Синій): 21:20

Бен – охоронець, кохає Анджелу, її брат Джеймс – рішучий та брутальний коп. Закохані хочуть одружитися, і наречений змушений іти до брата коханої та прости її руки.

Та Джеймс ставить умову – Бен має скласти йому компанію під час одного з його патрулів. Від того, як проявить себе хлопець, що не звик до ризику, залежить його майбутнє сімейне щастя.

Мистецтво

Проект Зріз Володимира Стецьковича з інсталяцією Джангисагач. Культурно-мистецький центр Дзиґа

Інсталяція Джангисагач Володимира Стецьковича створена за мотивами вірша Тараса Шевченка «У Бога за дверима лежала сокира».

Проект «Зріз» – це порівняння людини і дерева. Проект, який виходить з форми, що диктує тему. Людина – дерево.

Джангисагач – казахська легенда про одиноке вціліле дерево, що символізує надію. Дерево, котре повинне дати життя новому, майбутньому, усьому тому, що було зруйновано. Легенда, яка є початком нового шляху.

Виставка Остапа Лозинського Дорога. Галерея сучасного сакрального мистецтва ICONART

Цього разу, напередодні Великодня художник пропонує нам незвичне живописне пережиття Великого Посту.

Якщо абстрагуватись від звичної іконографії (Тайної Вечері, Зради Юди, Суду та Наруги над Христом, Розп’яття), – як символ може розкрити явище, як колір може передати напругу, як композиція може висловити сум’яття, як форма може повернути спокій?

Творчий Проект Остапа Лозинського «Дорога» пропонує свої відповіді на ці питання, занурюючи глядача у сакральний простір живопису.

Виставка Дениса Струка «Природні». Мистецька галерея «Зелена Канапа»

Художник використовує свою техніку (що полягає у пошаровому нанесенні фарби, з використанням трафаретів й утворенні живописного мерехтіння кольорів) у створенні серії робіт для нової виставки.

Вперше свій живописний стиль і гру з формами й асоціаціями в абстрактних полотнах у Денис Струк реалізував у виставці «Палімпсест» рівно два роки тому.

Цьогорічна експозиція міститиме близько 20-ти монументальних, пейзажного штибу полотен, створених у 2013-14 роках.

Театр

Неділя

Вистава О восьмій вечора на Ковчезі.Перший Український театр для дітей та юнацтва, 15:00

О восьмій вечора на Ковчезі – так домовився голуб з двома пінгвінами, бо вони потрапили до тих обраних, яким дозволено увійти до Ноєвого ковчегу.

Через це обоє опинились перед великою проблемою, бо не можуть залишити напризволяще свого товариша, третього пінгвіна. Та зрештою рятівна ідея таки спадає їм на думку.

Ульрих Губ з усією серйозністю береться за питання віри в Бога, не забуваючи про легкість та гумор.

Його п’єса для чотирьох акторів, в якій дітям розповідається про Всесвітній потоп, всього лиш за декілька років стала класикою і була відзначена, зокрема Німецькою дитячою театральною премією в 2006 році.

Вистава Чекаючи на Ґодо. Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, 19:00

В основі – п’єса ірландця Семюеля Беккета, в якій два персонажі - Володимир та Естраґон — чекають нескінченно і даремно на когось з ім'ям Ґодо.

Трагікомедія «Чекаючи на Ґодо» протягом останніх п'ятдесяти років витримала найбільшу кількість театральних постановок у цілому світі і була визнана "найвизначнішою англомовною п'єсою 20-го століття ".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.