Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Василь Пісний

П'ятниця, 11 квітня 2014, 15:54

Пісний через суд вимагає 100 тис. грн. моральної шкоди від журналістів за неправдиву публікацію

Василь Пісний

Начальник департаменту державної служби по боротьбі з економічними злочинами МВС України Василь Пісний вимагає від журналістів видання "Наші Гроші. Львів" Наталії Онисько та Олександри Губицької 100 тисяч гривень моральної шкоди через публікацію нібито неправдивої статті.

Про це у своєму Facebook написала Олександра Губицька.

Водночас Губицька зазначила, що у авторів нема сумнівів щодо фактів, оприлюднених у статті, тому платити 100 тис. грн. моральної шкоди та 5 тис. грн. судового збору журналіти не будуть.

Нагадаємо, 28 березня Василь Пісний повідомив, що подав до суду за наклеп через компрометацію.

Мова йде про статтю "Мільйони" Василя Пісного", де журналісти розкривають незаконні оборудки Пісного. 

У статті зазначається, що у 1995 році Пісний провів п`ять місяців у СІЗО за підозрою у причетності до рекету.

"10 липня 1995 року Василя Пісного затримали за підозрою у злочині передбаченому ст.144 ч.3 КК України (рекет). За версією слідства, він вимагав спочатку $5 тис, потім $6 тис, а далі $7 тис. у такої собі Марини Берези. З її чоловіком, громадянином Польщі, Пісний у 1992-1994 рр. провадив спільний «бізнес» – займався контрабандою спирту", йдеться у статті видання.

"Наші Гроші.Львів" також пишуть, що Пісному приписують хабарництво, контрабанду, зникнення речових доказів і співпрацю з кримінальними структурами – мовляв, саме за це він тримав прізвисько “Антибіотик”, бо міг вирішити будь-яку проблему з міліцією.

Крім цього, журналісти видання перевірили маєтки, до яких причетний Пісний, адже у своїй декларацій він вказав, що володіє будинком на 450 кв.м.

Один з будинків зведений посеред лісу, і навколо маєтку вирубали значну частину лісу. Наприклад, ще 2009 року прокуратура Шевченківського району Львова звернулася до суду, щоб вилучили земельні ділянки, де був будинок Пісного, оскільки вони були надані для зон лікування, відпочинку та туризму. Проте прокуратура програла справу у всіх інстанціях.

Нагадаємо, Пісний справді вказав у декларації, що володіє будинком на 450 кв. м., а також земельною ділянкою на 22,5 тис кв.м. та автомобілем Honda Crosstour 2010 року випуску. Річний дохід Пісного за 2012 рік склав 158 545 гривень (зарплата – 97 тис грн). При цьому на одному засіданні Львівської облради Пісний засвітив годинником, вартість якого становить приблизно 100 тис. грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.