Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

презентація триметрової тканої писанки

Вівторок, 15 квітня 2014, 15:06

У центрі Львова презентували триметрову ткану писанку

презентація триметрової тканої писанки

Сьогодні, 15 квітня, у Львові, в рамках свята «Великдень у Гаю», поблизу Домініканського собору презентували триметрову ткану писанку.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Писанку створили учні та викладачі Дитячої школи народних мистецтв, проте долучитися могли й охочі львів’янки.

Текстильна писанка складається з 8 окремих фрагментів, на яких виткані прадавні українські та християнські символи: риба (символ християнства), меандр (символ сонця) та ін.

Велетенська писанка - лише одна із багатьох акцій, в рамках свята «Великдень у Гаю». Протягом передвеликоднього тижня та Великодніх свят у Шевченківському гаю будуть проводитись багато інших заходів.

«Великдень надходить і ви знаєте, що підчас великодніх свят ми пропонуємо львів’янам в рамках традиції, сімейних цінностей, родинних свят відвідати Шевченківський гай. Наша установа почала працювати ще минулого тижня і працює цього тижня. В Шевченківському гаю відбуваються різноманітні майстер-класи. Ми хочемо, щоб музей народної архітектури і побуту працював не тільки час-від-часу, щоб він був задіяний впродовж цілого року у всіх акціях. Тому, ми запрошуємо львів’ян і гостей міста до Музею народної архітектури і побуту не тільки на Великдень і обливаний понеділок, а й впродовж усього передвеликоднього тижня», - зазначила начальник управління культури ЛМР Ірина Подоляк.

На Великодень окрім традиційних заходів та концертної програми у Шевченківському гаю відбуватимуться й інші заходи.

Наприклад, в будинку еко-олійні будуть проводитися майстер-класи з виготовлення олії холодного віджиму з льону та гарбуза.

На пасіці музею тепер розміщені вулики та працює пасічник, через скляний вулик можна буде поспостерігати за тим, як бджоли створюють мед.

Також, у різних садибах буде випікатися хліб, працювати коваль, козаки готуватимуть куліш, відбуватимуться майсер-класи з бойових мистецтв від лицарів і т.п.

20-21 квітня з 12 години до 7 вечора від пам’ятника Адама Міцкевича до церкви Петра і Павла щогодини курсуватиме рейсовий автобус від центру міста до Шевченківського гаю.

Також, варто зазначити, що 2 гривні з суми кожного вхідного квитка на територію Шевченківського гаю, будуть перераховуватись на облаштування дитячого будинку сімейного типу, який буде знаходитись за адресою вул. Мєчнікова, 16а.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.