Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

єс-україна

astpso.sumy.ua

Вівторок, 15 квітня 2014, 16:25

ЄС дав Україні 19 млн. євро на управління кордоном та підтримку екології

єс-україна

Сьогодні, 15 квітня, Європейська Комісія здійснила 3 платежі на користь Уряду України на загальну суму 19,075 мільйонів євро.

Про це йдеться в Бюлетені Представництва ЄС в Україні. 

З них 14,775 мільйонів євро спрямують на покращення управління державним кордоном, а 4,3 мільйони євро – на покращення управління у сфері охорони довкілля.

Зазначені платежі ЄС здійснює за результатами реалізації відповідних державних стратегій, досягнутих Україною, в рамках Угоди про фінансування, підписаної в 2011 році.

Оцінка Європейської Комісії засвідчила, що в реалізації програми Секторальної бюджетної підтримки в екологічній сфері Україна виконала п’ять умов (індикаторів ходу виконання програми) із дев’яти. Серед них: розробка регіональних програм захисту довкілля, або спрощення екологічної дозвільної системи. Деякі індикатори, зокрема модернізація інфраструктури управління відходами, або стабілізація ситуації із викидами забруднюючих речовин та парникових газів, не було виконано в об’ємах, узгоджених в рамках Угоди. Таким чином було здійснено виплату 4,3 із загалом передбачених 10 млн. євро.

Оцінка виконання підтвердила, що Україна повністю, або частково виконала сім із одинадцяти особливих умов в рамках програми управління державним кордоном. Серед них – створення системи електронної митниці, і скорочення на 20% часу очікування при перетині кордону. Деякі індикатори, як то зменшення рівня корупції, поступ в демаркації кордону, або створення телекомунікаційних та онлайн мереж зв’язку між прикордонними та митними службами, виконано не було. Таким чином було здійснено виплату 9,75 із передбачених 17 млн. євро в рамках першого варіативного, та 5 млн. євро – в рамках другого фіксованого траншу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.