Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

tsn.ua

Вівторок, 15 квітня 2014, 17:20

Рада прийняла за основу законопроект про дискримінацію

верховна рада

Верховна Рада з другої спроби прийняла в першому читанні законопроект № 4581 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо запобігання та протидії дискримінації)".

За відповідне рішення проголосували 234 депутати, пише "Голос України".

Згідно з пояснювальною запискою, законопроект розроблено для виконання плану дій стосовно лібералізації ЄС візового режиму для України.

Законопроект дає визначення поняттям "дискримінація", "оголошений намір про дискримінацію", "непряма дискримінація", "пособництво у дискримінації".

Забороняються дискримінація (пряма чи непряма дискримінація, оголошений намір про дискримінацію, підбурювання до дискримінації, пособництво у дискримінації , утиск) боку державних органів, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, юридичних осіб публічного та приватного права, а також фізичних осіб.

Особа, яка вважає, що стосовно неї виникла дискримінація, має право звернутися із скаргою до державних органів, органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та/або до суду в порядку, визначеному законом, для захисту своїх прав.

Із законопроекту вилучено всі норми щодо захисту прав сексуальних меншин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.