Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

тунель

Четвер, 17 квітня 2014, 14:51

Будівельники прискорили темпи буріння Бескидського тунелю

тунель

Роботи з будівництва Бескидського тунелю ведуться цілодобово, темпи бурової проходки зросли.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Донедавна проводилися два вибухи за 3 доби і будівельники проходили до 1,5 метрів через крихку гірську породу, яка потребувала додаткового кріплення. Далі ґрунти стали міцнішими, отож вибухові роботи проводяться щодоби та щоразу просуваються вперед на 2,38 метрів.

Згідно з контрактом об’єкт має бути зданий в експлуатацію наприкінці 2016 р. Додамо, що протягом цього року планують пробурити 30% тунелю.

Довідка. Бескидський тунель для України має стратегічне значення, оадже за цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону, а також понад 60% транзитних вантажів в напрямку Західної та Центральної Європи.

Тунель був збудований за часів Австро-Угорської імперії 1886 року і на сьогодні є бар’єрним місцем V Критського Міжнародного транспортного коридору, який проходить по території Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії, оскільки це єдина одноколійна дільниця на усій його довжині.

Через деформацію обробки, руйнування дренажної системи і невідповідність габариту діючим нормативним вимогам тунель вичерпав експлуатаційний ресурс. Новий тунель будується на дистанції 30 метрів від існуючого.

Роботи з будівництва Бескидського тунелю ведуться цілодобово. Темпи бурової проходки зросли.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.