Ірина Марушкіна,  6 червня 2012

Львівська міськрада та Медіа-центр «Львів-2012» займаються плагіатом або з професійним святом, шановні колеги-журналісти!

Сьогодні на прес-конференції «Правила поведінки мешканців в час проведення масових заходів», організованій Медіа-цетнром «Львів-2012», журналістам був розданий прес-реліз під шапкою Медіа-центру «Львів-2012», серед матеріалів якого містяться: Пам'ятка поведінки на стадіоні, Безпека дітей під час Євро2012, та пам'ятка «Як зберегти власне життя у натовпі під час масових заходів».

 Пошук в Google показує, що «Пам'ятка поведінки на стадіоні» за змістом майже повністю списана з «Пам'ятки поведінки глядачів на стадіоні Арена-Львів», лише слово «глядач» змінено на «вболівальник». Жодного посилання чи авторства не зазначено. 

Пам'ятка «Як зберегти власне життя у натовпі під час масових заходів», під якою стоїть підпис Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міськради, слово в слово здерта з матеріалу «Як зберегти власне життя у натовпі під час масових заходів -радять в ГУ з надзвичайних ситуацій КМДА», за авторством методиста Міських курсів цивільної оборони м. Києва Осипенко Т.Л.

Ще більш скандальною виглядає ситуація із текстом про безпеку дітей та «Абеткою безпеки для дитини».

У тексті «Безпека дітей під час Євро 2012» без жодного посилання чи лапок використано слова уповноваженого представника Президента України з прав дитини Юрія Павленка: «Діти – найбільш незахищені. Вони не знають про всі небезпеки, які можуть підстерігати їх на вулиці. На стадіоні, в громадських закладах. Місцях проведення масових заходів». При чому раніше прес-служба Львівської міської ради сама ж їх перша і процитувала

А от сама «Абетка безпеки для дитини» знову ж таки вперше була розміщена на сайті Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації 22 травня за авторством районного Управління з питань надзвичайних ситуацій. 

Львівська область витратила 12,5 млрд. грн. на підготовку до Євро-2012. 9 млрд. грн. (73%) із загальної вартості підготовки області до Євро-2012 склали державні кошти, 0,8 млрд. грн.(6%) - гроші місцевих бюджетів, а 2,6 млрд .грн. (21%) - кошти інвесторів та власні кошти підприємств та організацій.

Як результат, в області з'явилися новий стадіон, побудований новий термінал аеропорту та модернізована злітно-посадкова смуга аеродрому. Але, на жаль, цих коштів не вистачило на те, щоб навчити працювати львівських журналістів.

Вітаємо наших колег з Медіа-центру "Львів-2012" з професійним святом і бажаємо успіхів в їх нелегкій справі! Це лише перший день роботи, далі обов'язково буде краще!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.