Варіанти,  21 квітня 2014

Культурні варіанти на тиждень

Великодні розваги, концерти джазової, класичної та рок музики й інші події цього тижня у Львові.

Понеділок, 21 квітня

Великдень в гаю. Музей народної архітектури та побуту. 14.00-19.00

Гостей дійства вітатимуть дівчата, кроплячи водицею та промовляючи щирі побажання, дітки отримують у подарунок крашанки, а гурт автентичної музики «Коралі» запросить гостей до Кривого танцю стежинами Шевченківського Гаю.

Відтвориться «Волочебний» обряд від хати до хати разом з хором «Вірли». Це давній обряд другого дня Великодніх свят.

Від хати до хати з музиками ходив гурт людей, співаючи риндзівки, бажаючи господарям достатку.

Хата с.Орявчик, 1860 р. «До родини на Великдень» – обрядово-театралізоване дійство, конкурс на найсмачнішу Паску, розповіді про традиції та обряди української родини

Подвір’я хати с. Либохора,1749 р.

Співаємо разом давні пісні з гуртом автентичного співу «Родовід» та запрошуємо долучитись до співу всією родиною!

Галявина біля церкви с. Кривка. Гаївка та Великодні забави з ПЛАСТом, гуртом автентичної музики «Коралі», гуртом «Йорий – клоц», хором «Вірли». Конкурс «Подаруй писанку милому»

Хата с. Трійці. Арт-проект МБФ «Карітас України»

IV щорічний всеукраїнський арт-проект МБФ «Карітас України» об’єднує майже 100 молодих людей з особливими потребами і відомих львівських митців з метою проведення спеціальних подій і створення святкових тематичних виробів: писанок, ляльок-мотанок, виробів з квілінгу і бісеру, тематично розмальованих горнят та інших сувенірів. Усі вироби доступні для отримання за благодійну пожертву.

Галявина хати с.Пилипець. «Середньовічна Тустань». Показові середньовічні бої, майстер-класи

З 16:00 до 20:00 – урочиста програма на Співочому полі!

 «Великодній концерт» державної заслуженої хорової капели України «Трембіта»

Оксана Муха та державна заслужена хорова капела України «Трембіта» з програмою «Проект Івасюк».

Також у садибах та на галявинах Гаю – кузня та козацька слобода, пасіка та всяка живність – гусочки, кролики, баранчики; виготовлення олії холодного віджиму в олійні.

Обливаний понеділок з гуртом Йорий Клоц. Клуб «The Gas Station», 20:00

 «Йорий Клоц» – команда, що постійно змінюється та експериментує з інструментами та звучанням, але незмінним залишається характер самої музики – відчайдушний і зухвалий.

Вівторок, 22 квітня

Вистава Амнезія, або Маленькі подружні злочини.Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, 19:00

Вистава на основі твору французького драматурга Еріка-Емануеля Шмітта.

«Амнезія, тому що я ділив з тобою свої дні та ночі, але розповідав собі іншу історію… Амнезія, тому що я відчував непереборне почуття до тебе, але більше говорив про свої маленькі імпульси…Амнезія, тому що в глибині душі я був вірний, але скоріше б порвав собі горлянку, аніж визнав би це… Чоловіків характеризує те, що вони відмовляються від власної долі. Вони віддають перевагу свободі. Але що таке свобода, якщо вона ні до чого не веде? Чоловіки більше вигадують свободу, ніж користаються з неї. …Моя амнезія – це брехня для того, щоб повернутися та віднайти тебе» Е.-Е. Шмітт

Зустріч DarkerMusicTalks для музикантів. Арт-кав’ярня «Квартира 35», 18:00

Подію відкриє Tommy Darker, засновник щомісячних зустрічей Darker Music Talks у Лондоні та активний розробник теорії еволюції підприємливих музикантів – музприємців.

Зустрічі Darker Music Talks збирають разом у Лондоні незалежних музикантів, експертів та інсайдерів музичної індустрії для обміну досвідом і знаннями в сферах маркетингу, онлайн-медіа, PR, бізнес-моделей, співробітництва та спілкування у дружній атмосфері.

Натхненний успіхом лондонських зустрічей, Tommy Darker вирішив започаткувати локальні кластери Darker Music Talks у щонайменше десяти містах світу, до яких крім Львова також ввійдуть Барселона, Афіни, Торонто, Сінгапур, та інші світові культурні центри.

Рекомендовано, перш за все, музикантам, які хочуть отримати знання і натхнення для творчого процесу та загалом учасникам музичного життя міста.

Мультфільм Кіт Грім і зачарований дім

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:30, 12:15; (у 3D): 14:00, 15:00

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси: (червоний зал, 3D): 11:50

До дружнього світу тварин, які живуть зі старим фокусником Лоренцо, потрапляє новачок – кіт на ім’я Грім.

Він ховався від зливи та знайшов прилисток у підвалі будинку, сповненого дивами. Спершу дехто ставився до нього вороже.

Він зовсім не викликав симпатії у кролика Джека та мишки Міні. І тим не менш, перед рудим котом відкривається світ фокусів та магії – він навіть виступає разом зі старим Лоренцо перед дітлахами.

Несподівано з’ясовується, що хитрий племінник фокусника планує потай від нього продати дім.

Коли звірі стають на захист казкового помешкання, в рудого котеняти з’являється шанс довести свою корисність.

У боротьбі усі звірі ладні битися до останнього, та ось саме Грім має достатньо мужності та спритності, аби відстояти будинок.

Фільм Гангста Love

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 19:30, 21:30

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси: 11:20, 15:20, 19:10, 21:10

Розі та Томмі безмежно кохають одне одного та дуже хочуть влаштувати розкішне весілля та їм не судилось заробити таких грошей.

Тому вони наважуються на ризикований крок – вони обкрадають верхівку мафії Нью-Йорка, бо переконані – хто-хто, а кримінальні авторитети точно не стануть кликати поліцію на допомогу.

Все йшло добре і так би й продовжувалось далі, якби разом із грошима вони не поцупили важливий запис – однаково безцінний як для мафії так і для ФБР.

Середа, 23 квітня

Вистава Назар Стодоля. Театр ім. Марії Заньковецької, 18:00

Дія п’єси відбувається в 70-80-х роках XVII століття. Історія любові під час занепаду вічних ідеалів.

Головний герой драми Хома Кичатий намагається віддати доньку заміж за багатого полковника.

Цим він ламає давню клятву, дану Назарові Стодолі, що Галя – його. Питання, які ставить вистава – чи можлива у наш час перемога добра? У суспільстві, у власному домі, в самій людині? Чи віримо ми у покаяння грішної людини? Чи даємо ми собі право на помилку й її виправлення.

Четвер, 24 квітня

Вистава Варшавська мелодія. Театр ім. Марії Заньковецької, камерна сцена, 17:00

П’єса «Варшавська мелодія» написана Леонідом Зоріном в 1967 році – саме тоді, коли дозволений був дещо вільніший погляд на світ і можна було критикувати окремі недоліки сталінського керівництва.

У цьому випадку – закон 1947 р., що забороняв шлюби з іноземцями. Тонка, дотепна і навіть трагічна історія кохання двох молодих людей – польської студентки Гелени і радянського студента Віктора, котрі, не без втрат, щойно пережили війну і нарешті знайшли один в одному прихисток, опору і сенс у житті, проте все це було зруйновано отим злощасним законом.

Гумор-шоу Вар’яти.Клуб Picasso, 20:00

Під спільну назву об’єднались представники різноманітних гумористичних проектів зі Львова, Тернополя, Чернівців, Івано-Франківська та Рівного.

В програмі шоу традиційні як для формату stand-up comedy монологи, мініатюри, гітарні номери, так і пошук власних «родзинок»: відео замальовки, «картинні галереї» і т.д.

З травня 2010 року управління проектом здійснює Сергій Притула. Попри управлінські функції Сергій Притула повернувся до роботи на сцені у звичному амплуа виконавця монологів.

Гурт Перкалабські Придатки з програмою «Два кольори». Клуб Динамо Блюз, 19:30

Гурт створений засновниками «Перкалаби» – Яремою Стецьком, Федотом і Левом (Скрипою) Скрентковичем.

У 2012році вийшов перший альбом «Веселих Свят». Учасники гурту втілюють власні експерименти у музиці та її відтворенні.

Концерт джазового піаніста Олексія Боголюбова. Арт-кафе Квартира, 35. 21.00

Відомий джазовий музикант представить програму Німе кіно з електротапером, це імпровізації до фільму  Метрополіс.

Олексій Боголюбов - джазовий піаніст і композитор. Грав з Gregory Boyd (Німеччина) і George Stavroulakis (Греція), Sandy Winarta (Індонезія) і Roberto Garcia (Куба), Hernan Jay Rodriguez (США) і Melvin Taylor (США), авторські проекти - Alexey Bogolyubov Crystal Quartet, "Антарктика Джаз", Katya Chilly Group, Фьюжн-Тріо "Паніка", на міжнародних фестивалях в Коктебелі, Одесі, Берліні. Його музика входить в багаточисельні джазові збірники, звучить на авторських дисках і зовсім скоро вийде в новому альбомі.

Фортепіанний речиталь Сергія Григоренка. Львівська філармонія, 19:00

Cольний концерт Сергія Григоренка складається з творів класичної фортепіанної музики.

Соната №18 Вольфганга Амадея Моцарта, яка є останнім твором композитора у цьому жанрі, соната № 31 Людвіга ван Бетховена, у якій відчувається масштабність, оркестровість та симфонічність мислення.

Окрім цього, у програмі – твори романтиків. Фантазія Шумана є вершиною фортепіанної творчості композитора.

Фантазія писалась у той час, коли Шуман глибоко переживав кохання до Клари Вік. На завершення концерту прозвучить Фантазія фа мінор Фридерика Шопена.

П’ятниця, 25 квітня

Акустичний концерт мандрівних музикантів. Арт-кафе, «Квартира 35», 20.00

Algis Fediajevas (Алґіс Федяєвас) – це працюючий волоцюга, який виконує блюз та фолк.

Rusted Sounds – це сольний проект Філіпа Соунса. Філіп сам родом з Ірландії, зараз проживає у Кракові, Польща. Його манера сольного виконання спрощена та чесна, головним чином це вокал та гітара.

James Haddock Jr. (Джеймс Хеддок Молодший) народився та виріс на Алясці. Його музичні корні сягають американської музики півдня та заходу: Джеймса вчив грати на гітарі та співати його дідусь з Алабами, а писати власні пісні Джеймс почав у Рено.

Останні роки він веде кочовий спосіб життя, включно з довшими періодами праці в Києві та Одесі. Зараз Джеймс мешкає у Кракові, Польща.

Гурт Rock-H презентує альбом Білий день. Клуб Picasso, 19:00

Колоритний закарпатський гурт Rock-H презентує наживо третій альбом Білий день. Концерт-презентацію розпочне львівська співачка та хороша подруга гурту – Олеся Киричук.

Але буде і багато експериментів, більш як півроку музиканти витратили на пошук нового звучання, і в результаті у саунді гурту поменшало романтики та розгорнутих фортепіанних партій на користь прозорої гітарної фактури та фольклорних гармоній.

Концерт грузино-українського гурту AseaSool.Клуб Культ, 21:30

Гурт «Asea Sool» – грузино-український проект, результат творчого тандему Бека Бексона, автора та композитора, гітарного віртуоза, і оксамитового вокалу його сестри Атіна Корнеліус, за спиною якої джазова академічна освіта.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.