Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

eveningkiev.com

Середа, 6 червня 2012, 17:48

Фармацевти знизять ціни на ліки

Виробники ліків і суб'єкти, які здійснюють оптову та роздрібну торгівлю ліками, зобов'язалися перед урядом поетапно знизити ціни на ліки, які включені в обов'язковий асортимент соціально орієнтованих лікарських засобів вітчизняного виробництва.

Відповідний меморандум підписали близько 20 фармацевтичних компаній і прем'єр-міністр Микола Азаров.

Меморандум передбачає поетапне зниження протягом 3 місяців з дня підписання документа на 20% цін на лікарські засоби, включені в обов'язковий асортимент соціально орієнтованих ліків.

У свою чергу уряд взяв на себе зобов'язання про залучення представників громадських організацій фармацевтичного сектора економіки до підготовки і виконання рішень уряду з питань регулювання фармацевтичного ринку, державної підтримки вітчизняного виробника щодо декларування оптово-відпускних цін на ліки, а також під час держзакупівель, виробництва та допуску на фармацевтичний ринок лікарських засобів.

«Я дуже вдячний, що ви добровільно погодилися на зниження цін на ліки», - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр запевнив фармацевтів, що уряд готовий до діалогу і до розробки будь-яких рішень, які сприятимуть розвитку вітчизняного виробництва ліків.

Джерело: Економічна правда

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.