Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прокуратура львівщини

Середа, 23 квітня 2014, 14:22

Прокуратура поновила провадження щодо ДТП за участі працівників ДАІ

прокуратура львівщини

Працівники прокуратури Львівщини скасували рішення про закриття провадження за фактом залишення працівниками міліції в небезпеці учасників ДТП, яка трапилася в травні минулого року.

Про це Варіантам повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

"Слідчим відділом прокуратури Львівської області проводилося досудове розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди на автодорозі сполученням с. Нова-Кам’янка – хутір Березина Жовківського району в ніч на 07.05.2013, під час якої відбулось зіткнення автомобіля та мотоцикла.

Внаслідок ДТП водій і пасажир мотоцикла, а також пасажир автомобіля від отриманих тілесних ушкоджень померли.

Прокуратурою в межах розслідування досліджено причини настання дорожньо-транспортної пригоди, встановлено його винуватців, а також перевірено законність дій працівників ДАІ, якими здійснювалось переслідування автомобіля.

Відтак встановлено, що ДТП трапилось внаслідок дій неповнолітнього водія мотоцикла, який, не маючи посвідчення водія, достатніх навиків керування транспортним засобом, в порушення п.п. 10.1, 11.3 «Правил дорожнього руху», здійснив виїзд на смугу зустрічного руху, де зіткнувся з автомобілем.

Зазначені обставини підтверджено висновками проведених у провадженні експертиз. З урахуванням того, що винуватець ДТП не досяг віку, з якого настає кримінальна відповідальність за ст. 286 КК України, а відтак, не міг бути суб’єктом вказаного кримінального правопорушення, 18.11.2013 слідчим у провадженні прийнято рішення про його закриття на підставі п.2 ч.1 ст. 284 КПК України", - йдеться у повідомленні

Нагадаємо, батьки загиблих заявили, що працівники ДАІ, котрі стали учасниками смертельної ДТП на Жовківщині, що відбулось 7 травня, були в нетверезому стані.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.