Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

оборонна мобілізація

Четвер, 24 квітня 2014, 14:14

У Львові пройдуть навчання з ефективної оборонної мобілізації

оборонна мобілізація

У Львові під час форуму громадянських ініціатив пройде навчання з ефективної оборонної мобілізації населення.

Про це повідомив співзасновник Центру громадянських ініціатив Ігор Вінтонів на прес-конференції на тему: «Постмайданний період громадського середовища: розроблення актуальних завдань на Всеукраїнському форумі громадянських ініціатив у Львові 29-30 квітня».

Основною метою актуальних завдань конференції є мобілізація цивільного захисту. На форумі навчатимуть громадян співпраці та спілкуванні з військовими, буде розроблений план ефективної військової підготовки обороноздатного населення. 

Така мобілізація розрахована на людей, які хочуть захистити себе та свої родини у власному регіоні. 

«Є військова мобілізація, а є мобілізація цивільного плану захисту. Наш проект, насправді, більше націлений на організацію цивільного захисту людей і родин, тому, що військова мобілізація в аспекті ефективного рішучого виступу в рамках Правого сектору, Національної гвардії, загонів самооборони і т.д. вже себе проявила. Певна кількість молодих чоловіків можуть себе реалізувати в той чи інший спосіб. Десь більш активно, десь менш активно. Ми робимо акцент на співпраці з військовими», – зазначив співзасновник Центру громадянських ініціатив Ігор Вінтонів.

Організатори визначають 3 основні завдання форуму: Визначити з напрямками та формами діяльності; налагодити міжрегіональну площадку між представниками громадських секторів та популяризувати ті напрацювання громадських організацій, які вже є (наприклад підготовки в рамках антикризового пакету).

Також на форумі буде представлена робота експертів Києво-Могилянської Академії щодо електронної демократії. Проходитиме форум у форматі пленарних засідань, панельних дискусій, динамічної мережі.

Наразі зареєстровано біля 120 учасників форуму, третина з них зі Сходу та Півдня.

«Якщо у Києві всі відстоювали активістів, що знаходились у важкій ситуації, то на Схід всім м’яко кажучи байдуже. Вони відчувають себе покинутими, ненавченими та непристосованими до теперішніх умов. Бути патріотом у Львові легко, а бути патріотом на Сході - щось з області героїзму. Тому, ми вирішили проявити солідарність з тими людьми які зараз на Сході виконують величезну роботу і приютити їх на 2 дні у Львові, але приютити їх з користю. в прекрасній робочій обстановці», – заявила координатор громадянських ініціатив Оля Євстігнєєва.

Форум пройде у Львові 29-30 квітня. Відвідати форум можуть усі бажаючі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.