Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

gdb.rferl.org

Четвер, 7 червня 2012, 10:19

КОД збирає віче у Львові на захист української мови, але не знає де саме

В неділю, 10 червня о 14.00 у Львові пройде віче на знак протесту проти прийняття закону про мови, - таке рішення прийняли вчора, 6 червня, львівський Комітет опору диктатурі.

 КОДівці спершу вирішили провести віче біля пам’ятника Т.Шевченку, але через те, що в цьому місці зараз відкривається офіційна фан-зона Євро-2012, відмовились від цієї ідеї.

Голова ЛОО УДАР Ярослав Гінка, зазначив, що якщо віче збирати біля пам’ятника Шевченку, то людей назвуть провокаторами, і не уникнути сутичок з правоохоронцями.

Заступник голови УРП Ростислав Новоженець в свою чергу запропонував зібрати людей перед Львівської міською радою. І потім уже вирішити куди їх вести. «Біля Ратуші ми можемо зібрати кілька тисяч людей, і потім вирішимо чи йти до Шевченка, чи ні», - зазначив він.

Нагадаємо, 5 червня Верховна Рада Україна ухвалила у першому читанні ініційований народними депутатами від Партії регіонів законопроект "Про основи державної мовної політики".

Законопроект передбачає функціонування, паралельно з державною мовою, регіональних мов або мов меншин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.