Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

lviv.travel

Четвер, 24 квітня 2014, 16:54

Львів'яни повинні прочистити димові і вентиляційні канали будинків до кінця місяця, інакше – відключення газу

Львів

До 1 травня власники приватних будинків та балансоутримувачі Львова зобов’язані перевірити та прочистити димові і вентиляційні канали будинків.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради. 

«Ми зі свого боку візуально перевіряємо стан оголовків димових і вентиляційних каналів, даємо приписи, відключаємо ті будинки. ЛКП ремонтують їх, подають нам акти про те, що вони відремонтовані і готові до подальшої експлуатації, ми тоді відновлюємо подачу газу. Є випадки, коли ми даємо припис, а ЛКП спрацьовує, дає нам листа, тоді ми будинок вже не відключаємо. Але якщо люди не реагуватимуть на ці речі, ми будемо відключати цілі будинки. Якщо відповідні роботи будуть проведені, димові і вентиляційні канали будуть справні - подача газу буде відновлена», - Начальник управління експлуатації газового господарства міста Львова ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Зі свого боку мешканці будинка мають право звернутись до балансоутримувача будинку, щоб дізнатися, чи має його будинок такий акт і чи переданий він до ПАТ «Львівгаз».

«До наших комунальних підприємств ми поставили нову вимогу, що акти очистки ДВК засвідчуються не тільки спеціалістами, які це зробили, тобто працівниками ЛКП, але й мешканцями. Зараз це питання стоїть гостро і люди розписуються і засвідчують, що в них були спеціалісти, які оглядали ДВК для їх безпечної експлуатації», – зазначив начальник управління житлового господарства Львівської міськради Юрій Голець.

Нагадаємо, відповідно до Правил безпеки системи газопостачання України, Львівськими комунальними підприємствами проводиться два рази на рік - перед та після опалювального сезону - обов’язкова перевірка та прочистка димових і вентиляційних каналів і оформляється актами. Один примірник актів передається у ПАТ «Львівгаз».

10 квітня завершився опалювальний сезон 2013-2014 років, згідно з розпорядженням міського голови, ЛКП після завершення опалювального періоду подають акти ПАТ «Львівгаз». Вказані акти ЛКП мають подати у ПАТ «Львівгаз» до 1 травня.

Зазначимо, За період 2013 року ЛКП відремонтовано 860 шт. ДВК у житлових будинках комунальної власності, виведено із зони вітрового підпору 25 шт. димових каналів. На 2014 рік ЛКП заплановано проведення ремонт 1396 шт. ДВК у житлових будинках комунальної власності і на даний час проведено ремонт 216 шт.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.